Nyheter tävling

Noorali blev Årets sommarjobbare

”Han ger gästerna det lilla extra med perfekt timing och ett strålande humör med en inställning att allt kan ordnas.” Nu är det klart – Noorali Atayee från Green Hotel i Tällberg är Årets sommarjobbare.

Publicerad 11 oktober 2018
Noorali Atayee. Foto: Årets sommarjobbare

– Vi har fått in nomineringar från Kiruna i norr till Sölvesborg i söder och är mycket glada för tillströmningen och all positiv feedback på initiativet, säger Fredrik Åström, VD för Svenska Kulturpärlor och initiativtagare till tävlingen.

Juryn, som bestod av krögare och andra profiler från restaurangsverige, valde till slut Noorali Atayee som sommarjobbat på Green Hotel i Tällberg. En del av nomineringen löd: ”Noorali är verkligen värd en guldstjärna för den utvecklingsresan han gjort. Noorali kom till Sverige utan att kunna det svenska språket eller yrket. Från att hugga ved till att bli en av de bästa servitörerna i huset.”

Noorali Atayee kom ensam till Sverige från Afghanistan år 2015. Han säger att han är glad att han hamnade i restaurangbranschen.
– Att jobba inom restaurang är som att hitta hem eller som att hitta en andra familj. I denna bransch finns så mycket värme och gemenskap, man ger varandra så mycket. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som fick denna möjlighet.

I år var första gången tävlingen anordnades. Priset är en weekend på någon av anläggningarna som ingår i Svenska Kulturpärlor.

Hela nomineringen:

”Noorali är verkligen värd en guldstjärna för den utvecklingsresan han gjort. Noorali kom till Sverige utan att kunna det svenska språket eller yrket. Från att hugga ved till att bli en av de bästa servitörerna i huset. Noorali kan nu flytande svenska och även engelska.Han ger gästerna det lilla extra med perfekt timing och ett strålande humör med en inställning att allt kan ordnas. Han är den som ställer upp när någon blir sjuk, han är den som finns där när man behöver en extra hand och han är den som sprider glädje i hela arbetslaget fast han kämpar om att få stanna i vårt avlånga land.”
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här