Årets sommarjobbare ska utses igen. Den här gången i tre kategorier, restaurang, kök och hotell. Vinnarna får en vistelse på restaurang- och hotellhögskola i Schweiz.
Det är hotellkoncernen Svenska Kulturpärlor som för andra året utnämner Årets sommarjobbare. Tanken är att uppmärksamma branschen på ett positivt sätt. Förra året vann Noorali Atayee som sommarjobbade på Green Hotel i Tällberg.
Fredrik Åström, vd på Svenska Kulturpärlor, berättar att koncernen hade bestämt sig för att upprepa tävlingen, men att upplägget blev lite annorlunda när han fick ett samtal från Swiss Education Center, en restaurang- och hotellhögskola i Schweiz.
– De ville samarbeta och utöka tävlingen med flera inriktningar. De ville också ge ett stipendium för de tre vinnarna, med en vistelse på två veckor i Schweiz då de får prova att gå på skolan.
Om tävlingen
Det är arbetsplatser som kan nominera deltagare till tävlingen. De nominerade ska helst inte vara vana säsongare.
– Tanken är lite mer att hitta de som gör sin första säsong, som har en fot inne i branschen och vill fortsätta och kanske gå en utbildning.
Juryn består av ett tjugotal personer från branschen. Det de kommer att leta efter är inställningen hos de tävlande.
– Man ska ha viljan, hungern, och verkligen vara intresserad av arbetet.