Nyheter TÄVLING

Årets sommarjobbare ska utses

Årets sommarjobbare utses även i år. Initiativtagaren Fredrik Åström, vd för Svenska kulturpärlor, hoppas att vinnarna nästa år ska komma i väg till en restaurang- och hotellhögskola i Schweiz.

Publicerad 9 september 2020
Årets sommarjobbare ska utses
Vem blir Årets sommarjobbare? Hög tid att nominera. Foto: Colourbox
Fredrik Åström. Foto: Privat

Ni tvekade lite om priset skulle delas ut?
– Ja, vi var osäkra om vi skulle köra. Men i somras kom branschen i gång igen och har haft det rätt bra. Vi hoppas ju att allt kommer tillbaka till det normala och det här har varit ett uppskattat initiativ. Nu är det viktigt att lyfta fram möjligheter, så att vi inte tappar duktiga medarbetare.

Vilka kan vinna?
– Förhoppningen är att det ska vara en person som inte har jobbat så länge, men som vill stanna kvar i branschen och som kan utvecklas. Det kan ju gå fort att göra det, många börjar på en position och går sedan vidare. Det är en jury på 10–15 personer som läser igenom motiveringarna och beskrivningarna som kommit in. Vi brukar vara ganska eniga.

Om priset

  • Priset har tre kategorier: restaurang, hotell och kök.
  • Den som nomineras ska ha jobbat minst 75 procent under en månad, eller motsvarande tid under sommarhalvåret.
  • Fram till den 18 september går det att nominera här.

Vad får de som vinner?
– Ett stipendium på en två veckor lång sommarkurs på Swiss Education Center, en restaurang- och hotellhögskola i Schweiz. Förra årets vinnare kom inte i väg till Schweiz, men nästa år hoppas jag att både de och vinnarna för 2020 ska göra det. De får också en weekend på något av våra hotell.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här