Nyheter snabbspåret

Kocken Mohamad är redo för Dalarnas restauranger

Mohamad Zohair kom till Sverige med 20 års yrkeserfarenhet i bagaget. Snabbspåret för nyanlända kockar har gett honom papper på kunskaperna.

Publicerad 19 maj 2016
Kocken Mohamad är redo för Dalarnas restauranger
Kriget tvingade kocken Mohamad Zohair att fly från Syrien. Han fick plats i snabbspåret och har haft Emil Hamp som handledare i köket på Scandic Lugnet i Falun. Foto: Henrik Hansson

Mohamad Zohair rör sig vant i restaurangköket på Scandic Lugnet i Falun. Några stenkast bort ligger den snöfria skidanläggningen, säsongen är över. Men för Mohamad är det nu det börjar, nu kan han söka vilket kockjobb som helst.

Efter snart två år i Sverige och tre veckor i det nystartade snabbspåret för kockar har han fått ett certifikat på sina yrkeskunskaper.
– Jag vill fortsätta att laga mat, jag har jobbat i olika slags kök i Syrien och i Jordanien. Men när kriget kom var vi tvungna att lämna allt. Här i Falun har jag fått erfarenhet från ett svenskt restaurangkök, berättar han.

Munzir Kftarou har gått snabbspåret i Borlänge.
Munzir Kftarou har gått snabbspåret i Borlänge.

Det var Arbetsförmedlingen som hjälpte Mohamad till Falun, där det saknas kockar. En veckas introduktion följdes av två veckors validering i restaurangköket, med kökschefen Emil Hamp som handledare och yrkesbedömare.
– Vi ser hur personen arbetar med livsmedel, sköter kökshygien och maskiner. Det handlar inte om att kunna just nordisk matlagning, utan om att värdera yrkeskunskaperna.

De som får gå snabbspåret ska, precis som Mohamad Zohair, ha erfarenhet eller utbildning från hemlandet. Det har även Munzir Kftarou, som också kommer från Syrien. Han har gått snabbspåret i Borlänge.
– Det var både lätt och svårt. Lätt eftersom jag kände mig hemma i köket, men svårt med språket. Jag är stolt att jag klarade det. Nu ska jag plugga mer svenska, och jag har redan sökt fem jobb.

Fakta: Det här är snabbspåret

Snabbspåret är resultatet av ett samarbete mellan Hotell- och restaurangfacket, Visita och Arbetsförmedlingen.

I höstas beslutade regeringen att snabbspåret för kockar blir det första av flera liknande satsningar för att snabbare få in nyanlända på arbetsmarknaden.

Kock är ett bristyrke i dag, och enligt Arbetsförmedlingen kommer det att råda brist på kockar även de kommande åren.

Mohamad Zohair söker också jobb och ska gå en kurs i svensk matlagning.
– Det är svårt med namnen på rätterna, det är väldigt mycket nytt. Min favoritråvara är lax, det är gott och man kan göra så mycket av den.
Emil Hamp ser snabbspåret som en möjlighet för branschen att få in kvalificerad personal, och tror att det kommer att ge goda möjligheter till jobb.
– Det ska inte vara några problem. Efter två veckor ser vi vad som kan behöva kompletteras, och då kan Arbetsförmedlingen hjälpa till med det.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

HRF ska granska arbetsmiljö digitalt

Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud börjar nu med digitala arbetsmiljöbesök. Målet är att få till ett fungerande arbetsmiljöarbete även i coronatider.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
HRF ska granska arbetsmiljö digitalt
Videosamtal ska hjälpa Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att fortsätta sitt arbete även under coronapandemin. Foto: Kent Eng, Colourbox
Kent Johansson. Foto: Jann Lipka/HRF

Coronapandemin har gjort det svårt för Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att utföra sitt uppdrag. För att inte arbetsmiljön ska bli lidande börjar förbundet nu med digitala RSO-besök, i form av videosamtal med arbetsgivarna.

Kent Johansson, ombudsman på HRF som har tagit fram modellen, ser flera fördelar.
– En fördel är att vi rent praktiskt kan få fler besök genomförda. Vi plockar bort massvis med restid, säger han.

En annan fördel är att besöken blir noggrant utförda, säger Kent Johansson.
– Det finns självklart fysiska arbetsmiljöproblem som man riskerar att missa när man inte kan göra en okulär besiktning, men det finns många saker som man inte behöver gå runt för att upptäcka. Till exempel i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är oftast större problem än de rent fysiska, säger Kent Johansson.

Ingår i temat: Coronakrisen 86 artiklar

Alla artiklar i temat (83 till)
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här