Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Sabina Nykänen

Sabina Nykänen är HRF:are och receptionist på Elite Plaza i Malmö. I oktober tävlar hon i grenen reception i yrkestävlingen Euroskills som hålls i franska Lille.

Publicerad 27 augusti 2014
Hallå där, Sabina Nykänen
Foto: Privat
inlinebild
Sabina Nykänen, HRF:are och receptionist på Elite Plaza i Malmö. Foto: Privat

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE

Hur kommer det sig att du tävlar?
– Det var min före detta gymnasielärare som tyckte att jag skulle söka. Så jag gjorde det och blev utvald. Det känns väldigt spännande och roligt, en ny erfarenhet för mig. Jag har aldrig tävlat förut.

Hur tävlar man i reception?
– Det är först och främst genom rollspel. Det kommer vara vanliga receptionsuppgifter, som incheck och utcheck, och så problemlösning. En gäst som är missnöjd med rummet eller en nödsituation som att brandlarmet går eller att någon svimmar i lobbyn. Och så administrativa uppgifter, som att svara på klagomål. 

Hur förbereder du dig?
– Just nu håller jag på att lära mig om Lille och om hotellet som jag ska låtsas jobba på. Det är viktigt att kunna rekommendera gästerna restauranger och saker att göra i staden. Sedan ska jag träna praktiska situationer med mina kompisar. 

Vilka är dina starka sidor?
– Jag är trevlig, glad och tillmötesgående och så håller jag mig oftast väldigt lugn. När en gäst är stressad är det viktigt att vara lugn och lyssna, det tycker jag att jag gör bra. 

Hur kommer det att gå i tävlingen?
– Vi ska ha guld! Det är den inställning som jag går in med. 

Fakta: Euroskills

Euroskills, eller Worldskills Europe, är en tävling i yrkesskicklighet för unga européer. I årets tävling kommer deltagare från 26 länder att delta. Över 40 yrken finns representerade. Tävlingen hålls den 2-4 oktober i franska Lille.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här