Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Sabina Nykänen

HRF:aren Sabina Nykänen tog hem silvret i sin gren hotellreception under yrkestävlingen Euroskills i franska Lille.

Publicerad 7 oktober 2014
Hallå där, Sabina Nykänen
Sabina Nykänen tog hem silvret till Sverige. Guldet gick till Portugal och bronset till Österrike. Foto: Worldskills Sweden/Flickr

Grattis!
– Tusen tack!

Hur var tävlingen?
– Det var jättehäftigt. Jag är jätteglad att jag har gjort det, det var en upplevelse att vara med. Stämningen var fantastisk, alla var så glada. Sedan var det så klart mycket nervositet också.

Var tävlingsmomenten som du hade tänkt dig?
– Ja, ungefär. Jag hade nog tänkt att det skulle vara värre. Det var faktiskt rätt roligt. Första dagen var jag mest nervös, men det gick ganska bra. Dag två var min bästa dag, då var det turistinformation och gästservice. Då fick man verkligen fokusera på gästen och leverera service. Det gillar jag. Dag tre var det utcheckning. Det gick inte jättebra för mig, de jobbade på ett helt annat sätt än vad vi gör.

Hur var konkurrensen?
– Experterna sa att vi var väldigt jämna. Jag tycker att alla var väldigt duktiga. Men man hade nog en aning om vem som skulle vinna. Jag kände mig ganska säker på att jag skulle få någon av medaljerna.

Hur kändes det när du fick veta att du kom tvåa?
– Jag kände mig så himla glad. Det hade inte spelat något roll om det hade varit guld eller silver eller brons, jag var bara så himla glad.

Har du blivit firad?
– Ja, lite grann. Jag får fira lite mer nu när jag är hemma igen. 

 

Fakta: Euroskills 

Euroskills, eller Worldskills Europe, är en tävling i yrkesskicklighet för unga européer. I år tävlade deltagare från 26 länder i över 40 olika yrkesgrenar. Sverige hade 22 deltagare på plats, som tävlade i 17 olika grenar. Sammanlagt tog de elva medaljer, varav två guld och fem silver. År 2016 hålls Euroskills i Sverige.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.