Servitrisen Jolanda Edvardsson från Järpen har vinster från Gymnasie-SM och Yrkes-SM i bagaget. Om en dryg månad ska hon representera Sverige i Yrkes-EM i Budapest.


Hur känns det?
– Det känns superbra. Det ska bli jätteroligt. Alla erfarenheter är bra erfarenheter.
Hur förbereder du dig?
– Jag tränar varje dag just nu. Det är jättemånga olika moment som kan komma i tävlingen. Jag viker servetter på tid, skär fruktsallad, trancherar, doftar på viner och kryddor och så letar jag sponsorer. Det är mycket att göra.
Fakta: Yrkes-EM
Har du koll på konkurrensen?
– Jag vet att Österrike, Schweiz och Finland brukar vara bra. Det är länder där man har kvar den här gamla typen av servering. I Sverige har vi ju gått mot en mer hemtrevlig typ av servering, där man kan sätta sig ner vid bordet och så.
Vilken blir din största utmaning?
– Det är nog ifall det kommer något oväntat moment som man inte är förberedd på, att kunna ställa om mentalt då. Jag har bra tävlingsnerver, så det kommer inte att vara det största problemet.
Lycka till då!
– Tack!