Nyheter tävling

Flera svenska medaljer i Yrkes-EM

Det blev flera svenska branschmedaljer i Yrkes-EM för unga som avgjordes i Budapest i helgen. Kocken Viktor Thulin tog guld och receptionisten Emil Fäldt tog brons.

Publicerad 1 oktober 2018
Flera svenska medaljer i Yrkes-EM
Kocken Viktor Thulin tog hem en av medaljerna under Euroskills i Budapest. Foto: Worldskills Sweden
Emil Fäldt, hotellreception, Viktor Thulin, matlagning, och Jolanda Edvardsson, servering. Foto: Marina Nilsson

I helgen avslutades Euroskills, även kallat Yrkes-EM för unga, i Budapest. Det svenska laget kunde packa ner inte mindre än fyra medaljer i bagaget. Det var framför allt de tävlande i besöksnäringens yrken som hade framgång. Kocken Viktor Thulin tog hem guldet i sin klass, liksom bagaren Lina Andersson. Hotellreceptionisten Emil Fäldt kom trea och fick ta med bronsmedaljen hem. Servitrisen Jolanda Edvardsson hamnade på elfte plats. Medaljerna i yrkesgrenen gick i stället till Spanien, Österrike och Ryssland.

– Vi är fantastiskt stolta och glada. Alla våra tävlande var hur skickliga som helst. Det var väldigt hård konkurrens. Det man kan konstatera är att våra yrkesprogram står sig oerhört bra, säger Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande som var på plats under tävlingen.

Han är även ordförande i UHR, hotell- och restaurangbranschens gemensamma yrkesråd, som tar fram de tävlande i kök, servering och hotellreception.

Mer om tävlingen

Under Yrkes-EM, eller Euroskills, tävlar unga personer under 25 år från hela Europa i yrkesskicklighet. I år tävlade 550 deltagare från 28 länder i 39 klasser. Det svenska Yrkeslandslaget är ett samarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Utbildningsdepartementet.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här