Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Ingela Hansson

Ingela Hansson arbetar som städerska på Hotell Halland i Kungsbacka och är sedan en vecka tillbaka ny ordförande för HRF:s Göteborgsavdelning.

Publicerad 6 april 2009
Hallå där, Ingela Hansson

Ingela Hansson.Hur känns det att vara ny ordförande för Göteborgsavdelningen?
– Det är en ny erfarenhet och det känns spännande.

Den gamla styrelsen avgick och den nya styrelsen är vald på ett år. Hur ser du på det som hänt?
– Vi måste gå vidare och kan inte gräva ner oss i det gamla. Jag är den förste att beklaga att medlemmarna i Göteborg inte har en representant i styrelsen. Jag kan förstå om de som avgick var ledsna och besvikna, men jag hoppas att de vill komma tillbaka. Det är därför vi har en styrelse som är vald på ett år (övriga avdelningsstyrelser är valda på två år, reds anm). Att den gamla styrelsen avgick får inte hindra arbetet, nu måste vi se framåt. Det är för våra medlemmar vi jobbar.

Vilka frågor är viktigast för den nya styrelsen att arbeta med?
– Det är medlemsrekrytering och att teckna kollektivavtal. För att vi ska kunna överleva som eget förbund och klara avtalsrörelsen 2010 måste vi stärka förbundet. Vi måste också jobba med att få fler förtroendevalda på arbetsplatserna för att komma nära medlemmarna.

Hur ska ni lyckas med detta?
– Vi ska jobba med uppsökeriverksamhet. Vi börjar på större hotell och restauranger och jobbar oss sedan nedåt till mindre ställen.

Vad har du gjort tidigare?
– De sista åren har jag varit vice ordförande i Hallandsavdelningen. Jag har också varit förtroendevald på Hotell Halland i Kungsbacka i 30 år.

Vad gör du på jobbet?
– Jag har en heltidstjänst som städerska, men ibland hoppar jag in i baren eller receptionen.

Vad gör du när du är ledig?
– En dag i veckan är jag ledig från jobbet som städerska eftersom jag har kommunala uppdrag för Socialdemokraterna. Jag är vice ordförande för Nämnden för individ och familj. Mitt fackliga och politiska engagemang upptar 3–4 kvällar i veckan så jag hinner inte med så mycket annat.

Har du alltid varit engagerad?
– Ja. Det började med det fackliga engagemanget. Sedan kom jag på att för att kunna påverka det fackliga måste jag engagera mig politiskt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.