Nyheter | Startsidan hallå där
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Stefan Eriksson

Stefan Eriksson är HRF-ombudsman och har varit med och tagit fram den webb-baserade arbetsmiljöutbildningen »bättrevardag.nu« som har premiär i dag.

Publicerad 12 mars 2009
Hallå där, Stefan Eriksson
Stefan Eriksson.

Stefan Eriksson.Vad är det för något?
– Det är en basutbildning i arbetsmiljöfrågor för hotell- och restaurangbranschens anställda och chefer. En annan viktig målgrupp är elever på gymnasieskolor. Det här är bra, fristående skolinformation som alla kan använda.

Hur ska utbildningen användas?
– Den kan användas på många sätt, den skulle exempelvis fungera utmärkt som en del i ett introduktionspaket till nyanställda. Den är också bra som en informationssajt när man söker efter frågor och svar.

Är du nöjd med resultatet?
– Jag är mer än nöjd. Utformningen blev väldigt trevlig och inspirerar till att läsa om arbetsmiljöfrågor, som ju är ett torrt ämne. Då krävs det en del humor och att det är lättsamt, man ska bli underhållen samtidigt.

En av figurerna, en restaurangägare, säger väldigt präktiga saker som att skyddsronder »är en bra möjlighet att hitta tillfälle till förbättringar«. Har SHR fått skriva hennes repliker eller?
– Nej, nej, varken HRF eller SHR har lagt sig i arbetet på det sättet. Vi har gått igenom materialet och sett till så att fakta stämmer med avtal och lagar.

Hur mycket pengar har det här kostat HRF?
– Vi har bara bidragit med arbetstid. Utbildningen har fått heltäckande bidrag från Afa och Prevent har varit projektledare.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.