Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Glest med personal och avtal i Malmö

Var tionde restaurang i Malmö drivs utan anställda. I alla fall att döma av de papper som skattemyndigheten har fått.

Publicerad 24 juli 2002

? Att familjen sköter restaurangen är ett skäl att inte ha anställda. Men man kan inte arbeta dygnet runt, så det är klart att vi ibland får misstankar om att det inte står rätt till, säger Mikael Lazo, ombudsman på HRF i Malmö, till Sydsvenska Dagbladet.
Men varken skattemyndigheten eller facket vill berätta mer om vilka krogar som är misstänkta.
Ett trettiotal av de restauranger som har anställda saknar kollektivavtal. Och den höga personalomsättningen gör det svårt för facket att sluta avtal med restaurangen. Innan avtalet är klart har medlemmen bytt jobb och ofta bransch.

? I Malmö är 3000 hotell- och restauranganställda anslutna till facket. Varje månad byter ungefär 50 av medlemmarna bransch och därmed även fack, och lika många nya medlemmar kommer till .

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här