Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Felplacerad brödrost kan kosta restaurang 100 000 kronor

På en Burger King-restaurang i Stockholms måste personalen sträcka sig för att grilla hamburgare och böja sig för att rosta bröd. Nu kräver Arbetsmiljöverket 100 000 kronor i vite om problemen inte rättas till.

Publicerad 30 november 2006

För ett år sedan gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på Burger King-restaurangen som ligger på Stockholms centralstation. Då upptäcktes en rad brister i arbetsmiljön. Bland annat var både mikrovågsugn och hamburgergrill så högt placerade att personalen tvingades arbeta med armarna över axelhöjd. Brödrosten, däremot, stod på golvet vilket gjorde att de anställda måste böja sig för plocka ut bröden.

Arbetsmiljöverket ansåg att planeringen av köket gjorde arbetet farligt för personalen och krävde att maskinerna skulle flyttas. Men när inspektörer återigen besökte restaurangen i september i år hade ingenting hänt. Nu hotar Arbetsmiljöverket restaurangens ägare med 100 000 kronor i vite om problemen inte rättats till senast den 15 juni 2007.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här