Nyheter

Brist på arbetsplatser till snabbspåret

Det är svårt att hitta arbetsgivare som kan validera kockar i snabbspåret. Hittills har bara ett fåtal företag ställt upp.

Publicerad 8 juni 2016
Brist på arbetsplatser till snabbspåret
Kocken Mohamad Zohair från Syrien har gått snabbspåret i Falun. Foto: Henrik Hansson
Marina Nilsson, UHR.
Marina Nilsson, UHR.

I snabbspåret för kockar matchas branschens behov av erfaren personal med nyanländas behov av jobb. Hittills har 45 kockar fått plats. Det är meningen att mellan 200 och 250 kockar om året ska kunna gå snabbspåret, berättar Marina Nilsson som är verksamhetschef på UHR Utbildning AB.
– Det som har begränsat oss hittills är att det har varit lite svårt att hitta arbetsgivare som kan ställa upp. Vi hoppas att det ska bli lättare nu, när det finns lyckade exempel att hänvisa till, säger hon.

Ett problem är att få arbetsgivare har yrkesbedömare med kunskaper i flera språk, framför allt arabiska. Det har dessutom varit svårt att förutsäga hur många platser som behövs i olika regioner.
– Arbetsförmedlingen räknar med att efterfrågan på platser kommer att öka, men eftersom alla inte är inskrivna där än är det svårt att säga hur många det handlar om, säger Marina Nilsson.

Scandic är det företag som har tagit emot flest deltagare i snabbspåret. Tio hotell har varit med hittills och ytterligare femton är på gång.
– Vi ser det här som en stor möjlighet och vi får jättemycket tillbaka. Det är personer som kommer hit och har en kompetens som det är brist på. Vi ser att det här leder till riktiga jobb, personerna blir anställningsbara, säger Heidi Wold, kommunikationschef på Scandic.

Snabbspåret – så funkar det

  • Riktar sig till kockar med yrkeskompetens men utan erfarenhet av svensk arbetsmarknad. Arbetsförmedlingen väljer ut vilka som får chans att delta.
  • I första steget görs en teoretisk bedömning av kockarnas yrkeskunskaper. Detta kan göras på svenska, engelska eller arabiska.
  • Steg två sker ute i ett restaurangkök, där kockarnas praktiska kunskaper granskas.
  • Efter avslutad validering får kocken ett intyg och ett certifikat. Ibland krävs en komplettering på något eller några områden.

Ett annat företag som har tagit emot kockar i snabbspåret är Compass Group, som bland annat driver personalrestauranger. Till hösten kommer även Casino Cosmopol att kunna erbjuda platser.
– Det verkar vara enklare för stora arbetsgivare att ta emot. De har redan en struktur för samarbeten och är vana att ta emot elever i köken, säger Marina Nilsson på UHR.

Spara

Spara

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här