Nyheter HEJ GÄST

»Bor alltid på samma typ av hotell«

Sportjournalisten Jonas Karlsson snittar runt 80 hotellnätter utomlands per år i vanliga fall.

Publicerad 21 april 2020
»Bor alltid på samma typ av hotell«
Jonas Karlsson. Foto: Christian Johansson/TT Bild

Vad krävs för att överraska dig som gäst?
–  Det är nog ganska sällan jag blir överraskad. Jag bor alltid på samma typ av hotell. Men det där lilla extra blir man glad över.

Vad skulle finnas på alla rum, enligt dig?
– Ett par flaskor mineralvatten. Det är det enda man vill ha när man rest länge. Och ljudisolerade rum! Bra gym har många, men ljudisolerade rum är det fan ingen som har. Jag är en sådan som alltid vill bo långt från hissen.

Aktuell med podd

Jonas Karlsson är just nu aktuell med podden Kommentatorerna med Häggström/Karlsson. Den görs av Peter Häggström Lindecrantz och Jonas Karlsson och har fokus på friidrott.

Föredrar du ett särskilt våningsplan också?
– Jag pendlar mellan att vilja bo högt upp och långt nere. Högt upp för att det är mysigare och för att om man som jag reser till många skumma ställen kommer långt ifrån trafik och kryp och kackerlackor. När jag väljer att bo långt nere är det av säkerhetsskäl.

Vad gör dig glad när du går ut och äter?
– God mat och bra service. Det är ju anledningarna till att man går på restaurang, och naturligtvis trevligt sällskap. En riktigt bra servitör eller servitris kan få till och med medioker mat att smaka bra.

Svarar du alltid ärligt på frågan om maten smakade bra?
– Nej, det gör jag inte. Generellt är jag nog för feg. Man vill ju inte såra någon, och om jag säger att maten var okej och betalar kan vi gå därifrån och då är det överstökat. Överlag gör jag inte så mycket väsen av mig.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här