Nyheter visita

Visita-topp tackar för sig

I början av nästa år slutar Eva Östling som vd på arbetsgivarorganisationen Visita. Med ett år kvar till 65 vill hon få plats med andra saker i livet.

Publicerad 18 maj 2017
Eva Östling. Foto: Peter Knutson/Visita

– Allt har sin tid. När jag är färdig har jag varit här i åtta år. Det har gått otroligt fort och varit jättekul, positivt och spännande. Men det har också varit extremt långa dagar, det finns en gräns för hur mycket man kan arbeta. Nu vill jag göra något mer i livet.

Hur har relationen till HRF varit?
– Mycket bra. Vi gör många saker ihop, som UHR, Snabbspåret och framtidsrådet. Vi vill båda att fler ska välja att ha kollektivavtal. Men jag blev besviken i avtalsrörelsen över att det inte fanns en vilja att lyfta frågan hur vi ska få fler nyanlända till branschen, vi kan inte ha så höga lönekostnader som det är i dag. Vi måste få upp det på agendan och ta samhällsansvar.

Spara

Spara

Spara

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här