De kan bli ombudsmän
Johan Östman, Roger Lövqvist och Bassem Majid. Foto: Johan Alp
ASPIRANTER

De kan bli ombudsmän

HRF-medlemmarna Johan, Roger och Bassem går HRF:s aspirantutbildning. Under ett år får de inblick i hur det är att jobba som ombudsman.

Publicerad 26 november 2018

Roger Lövqvist, avdelning Mälardalen:

– Jag är servitör och bartender och har jobbat fackligt tidigare, när jag var förtroendevald på Radisson Arlandia. Jag kände att det var dags att hitta på något nytt, utan att helt släppa branschen. I och med att jag flyttade till Väste­rås blev det lägligt att söka som aspirant på avdelning Mälardalen.

– Jag arbetade först som assistent en månad, sedan började aspirant­utbildningen i augusti. Jag brukar sitta i telefonjouren och förbereda material till Carina Wendle som är min handledare. I oktober börjar jag vara med under förhandlingar och se hur det går till. Aspirantutbildningen är ett år, sedan kan man gå vidare till ombudsmannautbildning om aspiranten och HRF tycker att det känns rätt.

Man lägger inte av sig uppdraget bara man går utanför kontoret.

– Jag tycker att det är superroligt och spännande, men också ganska utmanande. Man måste använda huvudet hela tiden, och man lägger inte av sig uppdraget bara man går utanför kontoret.

(Aspiranterna Johan Östman och Bassem Majid finns på avdelning Stockholm-Gotland.)

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här