Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Varannan gäst litar inte på personalen

Har du någon gång känt att gäster tittat misstänksamt på dig när de lämnat över sitt betalkort? Förmodligen helt riktigt. En ny undersökning visar att varannan svensk tycker att det är läskigt att ge sitt kort till krogpersonal.

Publicerad 27 maj 2013

En undersökning som kortterminalsföretaget Point har gjort visar att många svenskar misstror krog- och barpersonal. Nästan 50 procent svarar att de känner sig oroliga när de tappar uppsikten över sitt betalkort på krogen. Mest oroliga är gäster i gruppen 45 till 65 år, och minst bekymrade är de som under 30 år. Men även bland de yngsta finns det viss oro, nästan var tredje säger sig vara orolig eller mycket orolig över att lämna ifrån sig kortet.

Det finns även vissa regionala skillnader. Minst bekymrade är Gävleborna medan invånarna i Uppsala, Västmanland och Södermanland tycker att det är mest oroligt att betala med kort på krogen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.