Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Utvisningshotad medlem får stanna

Utvisningshotade HRF-medlemmen Jerome Tanka Tarji får stanna i Sverige. Migrationsverket har upphävt utvisningsbeslutet och uppmanar Jerome att söka nytt arbets- och uppehållstillstånd.

Publicerad 3 augusti 2015

– Det känns jättebra att de ändrade sig. Nu ska jag skicka in alla papper igen och kommer också att få ett offentligt juridiskt ombud, säger Jerome Tanka Tarji till Hotellrevyn.

Det var i juni som utvisningsbeslutet kom, efter att Jerome hade fått ny arbetsgivare på sitt jobb som hotellstädare. Migrationsverket menade att det handlade om en helt ny anställning, men i själva verket var det Scandic Malmö City som tog tillbaka städningen från det städbolag där Jerome varit anställd. De anställda följde med, precis enligt lagen.

Jerome Tanka Tarji, som arbetat och studerat i Sverige i nio år, överklagade utvisningsbeslutet. Han fick också starkt stöd av Hotell- och restaurangfacket, där han är medlem. Bland annat samlades över 12 000 namn in via en kampanj på webben.

För ett par veckor sedan ändrade Migrationsverket beslutet om utvisning. Nu måste Jerome göra en ny ansökan om arbets- och uppehållstillstånd och alla papper måste vara inne senast om en vecka. Sedan är det Migrationsverket som avgör om han får nytt tillstånd att stanna i Sverige. Under tiden jobbar han som vanligt.

På HRF avdelning Syd i Malmö är man också lättad över beskedet, berättar ombudsmannen Katrina Kristoffersson.
– Nu hjälper vi honom att hitta ett riktigt bra juridiskt ombud och håller alla tummar som går för att han ska få stanna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.