Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Uppsagd hörselskadad DO-anmäler camping

Den 19-åriga hotell- och restaurangeleven fick sluta sitt sommarjobb på en campingrestaurang efter att chefen fått reda på att hon har en hörselskada. Nu är campingen anmäld till DO.

Publicerad 19 augusti 2011

I juni började 19-åringen sitt sommarjobb på Rullsands camping i Gävle-trakten. Tanken var att hon skulle arbeta hela sommaren i campingens restaurang med att laga mat och stå i kassan. Men när hon efter några dagar på jobbet berättade om sin hörselnedsättning, ändrades villkoren. Enligt anmälan fick 19-åringen veta att hon bara skulle få arbeta en vecka till och då med förändrade arbetsuppgifter.
– När de fick reda på att jag var hörselskadad fick jag inte stå i kassan längre utan fick bara städa, säger hon till Arbetarbladet.
Sedan hon slutat på campingen blev hon dock uppringd och erbjuden en städtjänst i stället. Arbetsgivaren menar att hörselskadan inte märktes vid anställningsintervjun, och att det varit omöjligt att låta henne jobba kvar på restaurangen.
– Vi anställde henne för att vara i köket och restaurangdelen. Men hon talade inte om att hon hörde dåligt. Hon hade svårt att höra vad kunder och personal sade. Det finns inte så många arbetsuppgifter på en camping, säger platschefen till Arbetarbladet.

Senast den 22 augusti ska arbetsgivaren ha svarat på Diskrimineringsombudsmannens frågor.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här