Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ungas arbetsmiljö ska granskas

I sommar kommer arbetsplatser med unga anställda att få besök av Arbetsmiljöverket. Sammanlagt ska drygt 800 arbetsplatser granskas.

Publicerad 5 maj 2011

Allt för många unga skadas på sina första jobb. Det konstaterar Arbetsmiljöverket, som för femte året i rad ska granska ungas arbetsmiljö.
– Vår sommarsatsning handlar ytterst om att rädda liv. Arbetsgivarna har arbetsmiljöansvaret. Vi vill göra dem medvetna om ungdomars utsatthet, säger Boel Callermo, avdelningschef vid Arbetsmiljöverket.

Sammanlagt ska drygt 800 arbetsplatser, däribland restauranger, få besök. Inspektörerna ska bland annat titta på hur unga introduceras i verksamheten.
– Som ung och oerfaren har man rätt till en bra introduktion. Det handlar om vilka risker som finns på arbetsplatsen och hur arbetet ska utföras säkert. Det bör finnas en handledare som ser till att allt går rätt till, säger Boel Callermo.

Arbetsmiljöverket startar samtidigt en informationskampanj på Facebook samt en ny tjänst där unga kan sms:a frågor om sin arbetsmiljö.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här