Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Trasig varuhiss kan kosta 100 000

En trasig varuhiss gör att personalen på restaurang 91:an i Stockholm måste bära både ölfat och matvaror mellan källarvåning och entréplan. Förutom personalens hälsa kan den trasiga hissen nu även kosta krögaren 100 000 kronor.

Publicerad 23 januari 2012

Våren 2009 inspekterade Arbetsmiljöverket restaurang 91:an på Södermalm i Stockholm. Inspektörerna anmärkte då på att krogen saknade varuhiss mellan lagret i källaren och serveringsdelen på entréplan. Detta gjorde att varor, bland annat ölfat, bars manuellt de fjorton stegen till och från källaren. Restaurangen lovade bättring, men ändå hände inget tills i januari 2010 då krogens ägare meddelande att en hiss var installerad.

I oktober fick Arbetsmiljöverket veta att hissen belagts med förbud på grund av bristande säkerhet. Vid en ny inspektion visade det sig att hissen nu var helt trasig och inte användes. Det innebar att varor återigen måste bäras nerför trappan vid varje leverans, och upp igen för att användas. Arbetsmiljöverket har räknat ut att det mellan maj och september 2011 levererades nästan 14 ton dryck till restaurangen, i genomsnitt 2,8 ton i månaden. Att utsätta personal och leverantörer för detta är helt oacceptabelt, anser verket och hotar nu krogens ägare med 100 000 kronor i vite. Senast den 4 juni ska en fungerande hiss eller annan teknisk anordning vara på plats.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här