Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Trappa kan ge halv miljon i böter

På en restaurang i Knivsta tvingas personalen dagligen att bära matvaror upp och ner för en smal spiraltrappa. Inte okej, anser Arbetsmiljöverket och hotar med dryga viten.

Publicerad 13 november 2008

Bara 76 centimeter bred, och med nästan 20 centimeter höga trappsteg. Så ser den spiraltrappa ut som kan leda till böter på en halv miljon kronor för en restaurang i Knivsta och för krogens hyresvärd.

Det var vid en kontroll på restaurangen i somras som Arbetsmiljöverkets inspektörer upptäckte att det inte fanns någon hiss mellan varulager och kök. I stället fick de anställda bära matvaror som skulle tillagas upp och ner för den smala spiraltrappan. Alldeles för farligt, konstaterade Arbetsmiljöverket och krävde ändring.

Men vid en ny kontroll i oktober hade inget hänt, och därför hotar verket nu med viten. Senast den 1 mars nästa år måste problemet vara åtgärdat. Annars kan restaurangen få betala 250 000 kronor.

Dessutom riskerar restaurangen att vräkas om arbetsmiljön inte förbättras. Arbetsmiljöverket förbjuder nämligen krogens hyresvärd att fortsätta hyra ut lokalerna efter den 1 mars om problemen kvarstår. Om hyresvärden ändå fortsätter att hyra ut till restaurangen hotas också det företaget av vite på 250 000 kronor

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.