Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facket kräver en halv miljon kronor för avskedad kock

En kock på en restaurang i Stockholm fick sparken för att han uteblev från jobbet. Felaktigt, säger HRF och kräver nu arbetsgivaren på nästan en halv miljon kronor.

Publicerad 4 december 2008

Hotell- och restaurangfacket har stämt restaurang Röda Rutan i Stockholm till Arbetsdomstolen. Förbundet anser att en kock, medlem i HRF, blivit avskedad utan saklig grund. Dessutom menar HRF att kocken inte har fått tillräckligt betalt. Sammanlagt kräver förbundet företaget på nästan en halv miljon kronor i skadestånd, utebliven lön och semesterersättning.

Kocken arbetade på restaurangen under hösten 2006. Enligt honom var han heltidsanställd med rätt till månadslön, medan arbetsgivaren anser att han bara arbetade extra. I januari 2007 fick kocken sparken. Enligt arbetsgivaren berodde det på att han ibland struntade i att dyka upp på sina arbetspass utan att höra av sig. Dessutom ska han ha vägrat sortera sopor på rätt sätt. Förbundet menar att uppsägningen inte har gått riktigt till och vill pröva saken i Arbetsdomstolen.

Den 4 mars möts parterna i domstolen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här