Nyheter

Hon kan bli förste vice ordförande för LO

Hotell- och restaurangfackets ordförande Therese Guovelin kan bli ny förste vice ordförande för LO. Om hon blir vald av LO-kongressen tar avtalssekreterare Malin Ackholt över som ordförande för förbundet.

Publicerad 14 juni 2016
Hon kan bli förste vice ordförande för LO
Therese Guovelin blir ny förste vice ordförande för LO. Foto: Arjan Richter/Flickr och Stig Hammarstedt

I helgen har LO kongress i Stockholm. På dagordningen står bland annat val av ny ledning. Till posten som förste vice ordförande föreslår valberedningen HRF:s ordförande Therese Guovelin.
– Det är klart att det är tudelat, Hotell- och restaurangfacket kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Men jag har varit fackligt aktiv sedan 80-talet och jag känner mig trygg och taggad i att jag kommer kunna driva opinionsarbete för alla LO-förbundens räkning. HRF behöver federationen och federationen behöver HRF.

Fakta: Therese Guovelin

Therese Guovelin är 52 år och valdes till HRF:s ordförande på kongressen 2014. Då hade hon suttit i förbundets ledning sedan 2008.

Therese Guovelin sitter även med i Socialdemokraternas verkställande utskott och är ordförande för den europeiska facksammanslutningen EFFAT, European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Uninions.

Therese Guovelin är i grunden servitris. Hon har varit anställd på Hotell- och restaurangfacket i 22 år, framför allt som ombudsman.

Therese Guovelin har varit ordförande för Hotell- och restaurangfacket sedan senaste kongressen, i november 2014.
– Det är klart att jag har funderat kring att jag valdes av en enhällig kongress för bara ett och ett halvt år sedan. Vi i förbundsstyrelsen har tagit en hel del beslut utifrån kongressen, mycket arbete har startat. Självklart hade jag gärna velat vara kvar och följa det, men jag är övertygad om att vi kommer att nå våra mål. Vi är på gång.

Malin Ackholt. Foto: Annika af Klercker.
Malin Ackholt. Foto: Annika af Klercker.

LO-kongressen väntas välja Therese Guovelin under lördag eftermiddag. Blir det så lämnar hon in sin begäran om frånträde från posten som ordförande för HRF. I det fallet blir Malin Ackholt, i dag avtalssekreterare, ny förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket. Det beslutade förbundsstyrelsen under sitt möte tidigare i dag.
– Det känns stort. Det är en utmaning att verkställa och driva vidare det arbete vi har satt i gång sedan kongressen 2014. Vi har stora utmaningar framför oss, men det är utmaningar som vi har goda förutsättningar att klara, säger Malin Ackholt.

Pim van Dorpel kommer att fortsätta som HRF:s vice ordförande. Förbundsstyrelsen ska inom kort besluta hur posten som avtalssekreterare ska fyllas. Nästa ordinarie kongress äger rum år 2018.

Övriga föreslagna till LO:s ledning är Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande, Berit Müllerström, andre vice ordförande och Torbjörn Johansson, avtalssekreterare.

Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 5 juli 2019 Kommentera
Sommartempo på Hotellrevyn
Redaktionen (ej i bild) samlar krafterna och är snart tillbaka. Foto: Istockphoto
Nyheter ARBETSMILJÖ

Allianceplus får kritik för arbetsmiljön

Kränkande särbehandling, stress och dålig ergonomi. Det kunde HRF se hos Allianceplus. Nu har bolaget drygt två månader på sig att identifiera, åtgärda och förebygga risker i arbetsmiljön.

Publicerad 5 juli 2019 Kommentera
Allianceplus får kritik för arbetsmiljön
Städföretaget Allianceplus. Foto: Hotellrevyn

Efter larm från Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud Alaettin Aycicek gjorde Arbetsmiljöverket i slutet av maj ett besök hos Allianceplus i Solna. Bolaget levererar städning, catering och andra tjänster till bland annat hotell. Arbetsmiljöverket påtalade en rad brister inom framför allt housekeeping på ett av hotellen. Nu har Allianceplus till den sista september på sig att upprätta riskbedömningar och handlingsplaner.

– När det gäller till exempel arbetsbelastningen tas ingen hänsyn till att olika rum tar olika lång tid att städa. Man ska klara tre rum per timme. Hinner man inte så städar man klart efter man stämplat ut. Många av våra medlemmar gör så för att de inte har permanent uppehållstillstånd och inte vågar riskera jobbet, säger Alaettin Aycicek.

Det är inget som Dalia Ramzi, vd på Allianceplus, känner igen.

– Det går helt emot våra regler och ramverk. Vi arbetar aktivt med hur vi säkerställer att våra medarbetare får rätt förutsättningar att göra ett bra arbete. Hinner man inte med det som förväntas av en på sin arbetsdag så ska detta alltid lyftas upp till chefen som sedan ansvarar för att se över arbetsfördelningen.

På Allianceplus hemsida kan man läsa att bolaget ”ingår partnerskap med kunder som är måna om kvalitet och om att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för sina medarbetare”.

– Arbetsmiljön är ett väldigt viktigt fokusområde för oss. Vi har årligen utbildningar i arbetsmiljö och arbetsrätt för våra chefer. Eftersom majoriteten av våra medarbetare är ute och arbetar i våra kunders lokaler är det också extremt viktigt att vi har ett tätt samarbete med våra kunder när det gäller arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har begärt att få in en handlingsplan för både åtgärdande och förebyggande arbete senast den sista september och den arbetar vi med just nu, säger Dalia Ramzi.

Fokus KARRIÄR

Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas

Besöksnäringen ses sällan som en bransch där man gör karriär. Det vill Hotell- och restaurangfacket ändra på.

Publicerad 1 juli 2019
Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas
Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Det finns generellt få chefer i vår näring. I stället lägger man på våra medlemmar mycket ansvar, utan chefsbefogenheter. Och vi ställer ofta upp, säger Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande.

Snart lanseras Branschkoden, framtagen i samarbete mellan HRF och Visita, där man stärker gott arbetsgivarskap. En del i det är att se potentialen i de anställda. Det kan ge fler chans att utvecklas, tror Pim van Dorpel.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

En rapport från BFUF visar samtidigt att många prioriterar annat. Det kan vara längtan efter en rik fritid som gjort att man valt besöksnäringen, och de som ändå vill klättra byter sektor.

– Vi har ett glastak i kompetenstrappan kan man säga. Det är alldeles för lågt betalt även som chef. Många anser inte att det är värt att ta på sig extrauppgifter inom administration och ekonomi för den blygsamma löneökningen det innebär. Sedan har vi ett samhälle som inte är anpassat för vår näring. Alla kommuner tillhandahåller till exempel inte nattis, säger Pim van Dorpel.

Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utvecklingSusanna Heldt Cassel

Susanna Heldt Cassel, en av forskarna bakom BFUF-rapporten, menar att branschens syn på utbildning skiljer sig från andra sektorer.

– Det är ganska tydligt att det inte är formell utbildning som räknas om man vill göra karriär i besöksnäringen. Det är på sätt och vis ett problem. Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utveckling och innovationer.

Få chefsjobb

Andel som har ledande position/hög utbildning i olika sektorer.

  • Restaurang: 10 %
  • Handel: 10 %
  • Hotell: 11 %
  • Tillverkning/bygg: 15 %
  • Turism/resor: 24 %
  • Offentlig verksamhet: 51 %
  • Hälsa/sjukvård: 58 %

Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Pim van Dorpel anser också att det behövs en ny syn på utveckling och utbildning. Och det är framför allt arbetsgivarna som kan bli bättre på att visa vilka vägar man kan gå för att utvecklas inom branschen.

– De borde jobba mer agilt, med utveckling och utbildning hela livet. Och se till att det går att göra lönekarriär inom branschen. Man måste kunna få betalt för yrkesskicklighet. Som det är nu stannar löneutvecklingen vid 30. Där har arbetsgivarna haft ett kortsiktigt tänk som innebär att alla är utbytbara. Det tar tid att förändra, men det är på gång, säger Pim van Dorpel.

Fråga om jobbet.
76
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här