Nyheter tävling

Storslam för Tranellska i Vilnius

I förra veckan var ”Hotellrevyns elever” på Tranellska i Vilnius och tävlade i hotell och turism. Det blev storslam!

Publicerad 14 november 2023
Storslam för Tranellska i Vilnius
Finley Rejström flankerad av sina lagkompisar från Nederländerna och Kroatien efter vinsten i tourist destination. Foto: VESK-School, Vilnius

I veckan som gick anordnade organisationen AEHT, European Assciation of Hotel and Tourism sin årliga tävling för studerande.

Finley Rejström, som Hotellrevyn har följt under hela gymnasietiden, var en av de fem tävlande från Tranellska i Västerås.
Tillsammans med studerande från Kroatien och Nederländerna landade han guldmedaljen i kategorin tourist destination.

– Vi skulle sälja in Vilnius som stad för två olika nationaliteter. Vi valde Indien och Israel. Vi skulle sätta ihop paket med resa, boende, mat och sevärdheter som passade målgrupperna, säger Finley Rejström.

Med på tävlingen var också hans klasskamrat Alina Johansson. Hon tävlade med en elev från Nederländerna i grenen hospitality management.
För deras del började tävlingen redan två månader tidigare, med ett antal simuleringar att lösa online. Allt syftade att visa hur väl de klarade att driva ett hotell.

Alina Johansson från Tranellska tog silver i sin gren, tillsammans med Daisy van Delft från Nederländerna (till vänster). Foto: VESK-School, Vilnius

– Vi skulle till exempel prissätta rum, uppskatta hur många rum vi skulle sälja, sätta meny, anställa personal. Allt skulle göras så hållbart som möjligt, berättar Alina.

Om AEHT

400 skolor i 40 länder ingår i AEHT,  European Assciation of Hotel and Tourism.

Organisationens syfte är att stärka hotell- och turismutbildningar i Europa.

Varje år anordnas en tävling i tolv kategorier, bland annat servering, konditori, mathantverk, hotelledarskap och turistdestination.

Båda tror att tävlandet kommer att se bra ut på cv:t. I vår tar de studenten.

– Jag ska långt med den här utbildningen. Jag vill fortfarande ut i världen, säger Finley.

Alina har hunnit ändra sig under gymnasietidens gång.

– I ettan ville jag också bort. Nu vill jag bo och jobba i Sverige. Jag har dessutom ett bra jobb som receptionist redan.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här