Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Städaren Jerome får stanna i Sverige

Nu är det klart. Hotellstädaren och HRF-medlemmen Jerome Tanka Tarji har fått nytt arbets- och uppehållstillstånd och får stanna i Sverige. Nu kan han äntligen andas ut.

Publicerad 1 oktober 2015
Städaren Jerome får stanna i Sverige
I fem år har Jerome Tanka Tarji städat på Scandic Malmö City. Foto: David Bergström

– Jag är så glad! Det har varit en lång kamp och en väldigt jobbig tid, säger Jerome Tanka Tarji strax efter att han fått beskedet från Migrationsverket.

Han har jobbat som hotellstädare på Scandic Malmö City sedan 2010, fick i somras veta att han skulle utvisas. Anledningen var att han fått en ny arbetsgivare när hotellet tog över städningen från ett bemanningsföretag. Migrationsverket ansåg att det handlade om ett helt nytt jobb och att han därför inte skulle få stanna i Sverige. Men Hotell- och restaurangfackets avdelning Syd höll inte med, och hjälpte Jerome Tanka Tarji att överklaga. Han fick också ett massivt stöd, bland annat från kollegor och via en namninsamling på nätet.

I juli upphävde Migrationsverket utvisningsbeslutet och uppmanade honom att göra en ny ansökan om arbets- och uppehållstillstånd. Och nu har det nya beskedet kommit: Jerome Tanka Tarji får stanna.
– Utan fackets hjälp hade det inte varit möjligt. Mina kollegor har också varit ett jättestort stöd. Nu kan jag äntligen planera min framtid. Men först ska jag ta semester och bara vila, säger han.

Katrina Kristoffersson på HRF:s avdelning Syd är förstås också glad över beskedet.
– Det känns otroligt bra, jag är så glad för hans skull. Det måste vara en enorm lättnad efter att ha levt under en sådan press. Och det är verkligen inte varje dag som Migrationsverket ändrar ett beslut.

Fakta

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här