Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

SSP:s gäster och anställda röker mindre

7 procent av gästerna och 14 procent av de anställda har slutat röka efter rökstoppet. Det visar en undersökning som restaurangföretaget SSP, Scandinavian service partner, har gjort.

Publicerad 6 december 2005

De flesta av SSP:s gäster, 79 procent, tycker att rökförbudet är bra. Var femte gäst säger att de numera går oftare på krogen.

Restaurangföretaget driver restauranger, kaféer och liknande, ofta på tågstationer, flygplatser och i sportarenor. Nu är arbetsplatserna helt rökfria. SSP har även stoppat rökning i alla personalrum.

– Vi kunde inte förbjuda gästerna att röka och låta personalen fortsätta, säger Björn Danielson, marknadsdirektör på SSP.

Går personalen ut och röker nu?
– Nej. Många av våra enheter finns på anläggningar där det är tullfilter och säkerhetskontroller, så ofta går det inte att gå ut. Har det kommit protester från de anställda?
– Nej. Och vi hjälper till med rökavvänjning för dem som vill, säger Björn Danielson.

Om undersökningen
Företaget Market watch frågade under november ut 9 700 gäster på 60 olika barer och restauranger. Dessutom har 70 anställda inom SSP svarat på en enkät.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här