Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

SHR och HRF vill ha kraftigare lagändringar mot svartekonomin

En utredning håller på att se över hur lagarna ska ändras för att man ska komma år den svarta ekonomin. Men flera fack och arbetsgivare oroar sig nu för att utredningen inte tar i med hårdhandskarna.

Publicerad 2 mars 2005

I går fick finansminister Pär Nuder besök av flera fackförbund och arbetsgivarorganisationer från den svenska tjänstesektorn.
Organisationerna är oroliga. De tror inte att de planerade förändringarna i olika lagar räcker för att hejda den svarta marknaden för tjänster.
Utredarnas förslag är för försiktigt, menar de.

? De seriösa företagen drabbas hårt av fusket . Även de anställda drabbas. Inte minst alla de som vill följa lagen men konkurreras ut av dem som accepterar en svart lön. En laglydig anställd är helt enkelt för dyr för en svartföretagare, säger Birgitta Kihlberg, ordförande i Hotell- och restaurangfacket, i ett gemensamt pressmeddelande.

? Bland annat måste utredarna ifrågasätta de sekretessregler som idag hindrar ett effektivt informationsutbyte mellan de inblandade myndigheterna, säger Mats Hulth, vd på Sveriges Hotell- och restaurangföretagare, SHR.

Förutom hotell- och restaurangbranschen så var företrädare från handeln, transportnäringen och byggnadsbranschen bland de som uppvaktade ministern.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här