Nyheter förbundet

Så ska HRF bli 60 000 medlemmar

Om åtta år ska Hotell- och restaurangfacket vara dubbelt så stort som i dag. En tuff uppgift, eftersom förbundet har minskat det senaste året.

Publicerad 30 augusti 2016
Moa Neuman.
Moa Neuman.

I slutet av 2015 hade HRF 30 156 medlemmar, vilket var ungefär 600 färre än året innan. Nu har medlemstappet planat ut, men man är ännu inte tillbaka på samma nivå som 2015. Samtidigt har förbundsstyrelsen satt upp målet att HRF ska ha 60 000 medlemmar år 2024.

Det är ett ambitiöst men realistiskt mål, tycker Moa Neuman som är ombudsman och jobbar med medlemsrekrytering och organisering på HRF:s förbundskontor.
– Ja, absolut. Om vi tittar bakåt så lyckades HRF till exempel öka från 40 000 till 60 000 på några år runt 1990. Det finns också andra förbund som klarat att växa stort i närtid, exempelvis Handels, säger hon.

För att nå målet måste HRF både rekrytera nya medlemmar och behålla dem som redan är med.  För medlemsgenomströmningen är stor, vilket till viss del hänger ihop med att branschen är en genomgångsbransch för många. Men det finns också andra problem.

– Vi behöver göra en kulturförändring, bli stoltare och kaxigare som förbund och berätta om allt bra vi gör. Vi måste också bli bättre på att ge service till medlemmarna. De är serviceproffs och förväntar sig att bli professionellt bemötta.

Det här kan du göra – Moas tillväxttips

  • Prata med dina arbetskamrater om nyttan med att vara med i facket.
  • Gå en medlemsutbildning – du lär dig mer och kan kanske få ett förtroendeuppdrag.
  • Uppmuntra andra medlemmar att gå en facklig utbildning.
  • Om du är under 30 kan du gå en av LO:s ungdomsutbildningar.
  • Prova LO:s medlemsvärvningsutbildning på nätet.

En del i arbetet är ett nystartat medlemsutvecklingsråd, med representanter från alla avdelningar och förbundskontoret. De ska bland annat hjälpa avdelningarna att jobba mer likartat och professionellt gentemot medlemmarna. Dessutom har två personer anställts för att kontakta dem som missat att betala medlemsavgiften och försöka få dem att stanna kvar i facket. Parallellt med det ska avdelningarna jobba intensivare med skolinformation och besök på arbetsplatser.

Även om HRF i stort tappar medlemmar så finns det en avdelning som växer.
– Det är Nord som har ökat i år, hittills har de vuxit med 7 procent. De har gjort mycket aktiviteter och levererar bra. Det kan vi andra inspireras av, säger Moa Neuman.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här