Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restaurangkonkurser minskar något

Under 2003 gick 397 restaurangföretag i konkurs. Det var 1,77 procent av landets företag i krogbranschen.

Publicerad 12 januari 2004

2003 fanns det 22 441 registrerade restaurangföretag i Sverige. Av dem gick 397 omkull under året ? 1,77 procent av företagen. Det är en liten minskning jämfört med 2002, då 1,79 procent inte klarade ekonomin.
Men restaurang är fortfarande en av de branscher som har högst andel konkurser. Bara företag i delar av metallindustrin är osäkrare. Där går 1,80 procent av företagen i putten.

Konkurserna ökar mest bland rekreations-, kultur- och sportföretag. Där ingår vissa turistanläggningar, också det arbetsplatser för HRF:s medlemmar. På ett år konkurserna bland dessa företag ökat med 32 procent.

Här var konkurser vanligast 2003
* Tillverkning av metallvaror: 1,80 procent av företagen i konkurs
* Restaurangverksamhet: 1,77 procent av företagen i konkurs
* Partihandel och agentur: 1,65 procent av företagen i konkurs

Här ökade konkurserna mest under 2003
* Rekreations-, kultur och sportverksamhet: +32 procent
* Byggverksamhet: +31 procent
* Transport: +28 procent

Källa: Upplysningscentralen, UC. www.uc.se

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här