Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Restauranganställd skållade foten

Frityrolja är en av de stora farorna i köket. Bodil Rastsjö på Åsgården i Hammardal hade tur som klarade sig undan med en stor brännblåsa på foten.

Publicerad 4 februari 2005

Oljan var 190 grader varm och fritösen stod löst på bänken.
Bodil Rastsjö gick förbi och hakade i tappkranen, med följd att hela fritösen åkte i golvet.
Hon fick den heta oljan på ena foten, men klarade sig för övrigt.
– Jag hoppade direkt i disken och spolade kallvatten. Då såg jag hur skinnet började rulla sig.

Chefen ringde larmtjänst och det blev en snabb ambulansfärd till sjukhuset i Östersund. Det här var fredagen den 28 januari.
– Jag fick komma hem samma kväll och nu är jag tillbaka i jobb, säger Bodil.
Brännblåsan blev ungefär tre gånger tre centimeter.

Arbetsplatsen är det lilla hotellet Åsgården i Hammerdal, som ligger i Strömsunds kommun i Jämtland. Bodil Rastsjö är den enda anställda och arbetar tillsammans med ägaren Lena Lindström, som köpte hotellet i somras.
Bodil hade tänkt på fritösen tidigare, på att den inte var fastsatt och att det kunde vara en risk.

Het olja är en känd yrkesrisk i kök. Arbetsmiljöinspektionen i Jämtland fick information om olyckan från polisen i Hoting.
– Vi ska åka dit någon gång i nästa vecka, säger Karl-Erik Andersson, som är den på arbetsmiljöinspektionen i Östersund som ansvarar för arbetsplatserna i hotell- och restaurangbranschen.
Då kommer fritösen inte längre att stå löst på bänken.
– Nu är den fastsvetsad, berättar Bodil Rastsjö.
Ägarens man ordnade det efter olyckan.
– Jag hade en otrolig tur, säger Bodil. Det kunde ha gått betydligt värre.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här