Snabba godissnibbar
Godissnibbar i raketfart. Foto: Linus Meyer
På menyn varma mackor

Snabba godissnibbar

Ibland slår godissuget till utan förvarning. Det är då du tackar din lyckliga stjärna att du har tortillabröd hemma!

Publicerad 11 mars 2016

(8 snibbar)

  • 2 tortillabröd, gärna fullkorn
  • smör eller neutral olja till stekning
  • myntablad

Päronfyllning

  • 1 stort perfekt moget päron
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk kokosflingor
  • 2 msk grovt mortlade eller hackade valnötter
  • ½ msk pressad citron
  • 50 g vit choklad

Bananfyllning

Dessert, päron tortillas, varma mackor
Päron- och chokladfyllda tortillabröd.
  • 1 banan
  • 2 msk kokosflingor
  • ½ msk pressad citron
  • 2 krm mald kanel eller kardemumma
  • eventuellt 1 knivsudd mald kryddnejlika
  • 50 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Välj en av fyllningarna! Skala och tärna frukten fint. Hacka chokladen ganska fint. Rör samman med övriga ingredienser.
  2. Bred ut fyllningen i en halvmåne på hälften av varje tortillabröd. Lämna en eller ett par cm tomt i kanten. Vik samman till halvmånar.
  3. Hetta upp smör eller olja på medelvärme i en rymlig stekpanna. Stek halvmånarna ett par minuter på varje sida tills de är knapriga och har fått fin färg. Ta gärna hjälp med en tallrik när du vänder dem.
  4. Låt halvmånarna stabiliseras i någon minut innan du skär dem i fina snibbar. Pudra gärna över med florsocker.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här