Ibland slår godissuget till utan förvarning. Det är då du tackar din lyckliga stjärna att du har tortillabröd hemma!
(8 snibbar)
- 2 tortillabröd, gärna fullkorn
- smör eller neutral olja till stekning
- myntablad
Päronfyllning
- 1 stort perfekt moget päron
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 msk kokosflingor
- 2 msk grovt mortlade eller hackade valnötter
- ½ msk pressad citron
- 50 g vit choklad
Bananfyllning
- 1 banan
- 2 msk kokosflingor
- ½ msk pressad citron
- 2 krm mald kanel eller kardemumma
- eventuellt 1 knivsudd mald kryddnejlika
- 50 g mörk choklad
Gör så här:
- Välj en av fyllningarna! Skala och tärna frukten fint. Hacka chokladen ganska fint. Rör samman med övriga ingredienser.
- Bred ut fyllningen i en halvmåne på hälften av varje tortillabröd. Lämna en eller ett par cm tomt i kanten. Vik samman till halvmånar.
- Hetta upp smör eller olja på medelvärme i en rymlig stekpanna. Stek halvmånarna ett par minuter på varje sida tills de är knapriga och har fått fin färg. Ta gärna hjälp med en tallrik när du vänder dem.
- Låt halvmånarna stabiliseras i någon minut innan du skär dem i fina snibbar. Pudra gärna över med florsocker.