Partybaguette med vitlöks- och sardellröra
Partybaguette med vitlöks- och sardellröra. Foto: Linus Meyer
På menyn snabb mingelmat

Partybaguette med vitlöks- och sardellröra

Det här är inte bara goda tilltugg. Det är dessutom ett smart sätt att rädda överblivna baguetter från partyt dagen innan. Lustigt nog blir det godast med en lite seg baguette. Men den ska serveras bums!

Publicerad 30 maj 2017

Blir det röra över? Den är supergod att blanda med rostade primörer.

  • 1 baguette, cirka 10 bitar
  • 1 dagsgammal baguette
  • 1 ½ dl gröna oliver, urkärnade
  • 8 – 12 sardellfiléer
  • 1 liten knippa bladpersilja
  • 1 – 2 klyftor vitlök
  • ½ tsk salt
  • 1 – 2 dl nyriven parmesan
  • nymald svartpeppar
  • 2+1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 20 snitt i baguetten, nästan hela vägen igenom.
  2. Plocka bladen av persiljan. Finhacka persiljeblad, oliver och sardeller fint. Skala, skiva och mortla vitlöken med saltet till fint mos, eller riv den på rivjärn.
  3. Blanda hacket med vitlök, parmesan, svartpeppar och 2 msk olivolja.
  4. Peta ner röran i vartannat snitt, det är lättast att använda fingrarna. Försök se till att den fördelas tunt. Pensla baguettens utsida med lite olivolja.
  5. Vira in baguetten i aluminiumfolie. Hit kan du förbereda flera timmar i förväg.
  6. Värm paketet i ugn 20 minuter. Veckla upp och skär genom de tomma snitten utan fyllning, så att du får tjocka skivor med sardellfyllning i mitten.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här