Endiver med ädelostkräm och ingefärskokt rabarber
Endiver med ädelostkräm och ingefärskokt rabarber. Foto: Linus Meyer
På menyn snabb mingelmat

Endiver med ädelostkräm och ingefärskokt rabarber

Variant av en sjuttiotalsklassiker! Rostade, krossade hasselnötter passar fint ovanpå, om du vill.

Publicerad 30 maj 2017

Receptet ger cirka 20 munsbitar. Överbliven rabarbersås är god till yoghurt eller glass.

  • 100 g färskost
  • 75 g fin och mogen ädelost
  • 2 – 3 endiver, gärna röda
  • ätliga blommor, om du har

Ingefärskokt rabarber:

  • 1 stor stjälk rabarber
  • ¾  msk finhackad eller grovriven ingefära
  • ¾ dl farin eller ljust muscovadosocker
  • 1 ½ dl vatten

Gör så här:

  1. Plocka loss och ansa endivebladen. Låt dem ligga i kallt vatten medan du lagar resten.
  2. Rör lite i färskosten så att den blir smidig. Smula ädelosten och rör ner den. Krämen ska inte vara slät, ostbitarna ska kännas. Låt stå.
  3. Skiva rabarber ganska tunt. Koka upp ingefära, socker och vatten i en pytteliten kastrull. Puttra några minuter så att lagen blir simmig. Vänd ner rabarbern, sjud en minut eller två tills den mjuknat. Dra bort från värmen, låt svalna. Hit kan du förbereda i mycket god tid!
  4. Torka av endivebladen. Klicka ostkrämen på dem. Toppa med rabarber, droppa över lite spad och garnera med en blomma.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här