Japansk torrfriterad kyckling
Sallad på gurka, fänkål och tärnad mandarin blir fräscht till det friterade.
På menyn

Japansk torrfriterad kyckling

Ett enkelt sätt att fritera som ger en torr krispig yta.

Publicerad 30 januari 2017

Om du inte vill fritera kycklingen kan du helt enkelt steka den i mycket olja. Den milda marinaden ger både saftighet och smakdjup.
(4 portioner)

  • 450 g lårfilé av kyckling
  • ½ dl ljus soja, t ex japansk Kikkoman
  • ½ tsk salt
  • ½ msk finriven färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl majsstärkelse, t ex Maizena
  • 1 l neutral rapsolja
  • Till servering: skivad salladslök, chilistark dippsås, kokt ris eller bulgur, sallad på gurka, fänkål och tärnad mandarin

Gör så här:

  1. Putsa kycklingen genom att skära bort det mesta av de vita hinnorna. Skär i bitar, något mindre än en tändsticksask. Blanda med soja, salt och ingefära. Finriv vitlöksklyftan och blanda med.
  2. Låt marinera minst en kvart, gärna ett par timmar. Häll bort eventuell vätska, men torka inte av kycklingbitarna.
  3. Blanda vetemjöl och majsstärkelse i en stor skål. Lägg ner kycklingbitarna och vänd runt så att de är ordentligt täckta. Skaka försiktigt av överflödigt mjöl från varje kycklingbit och lägg på ett fat.
  4. Hetta upp oljan i en djup stekpanna eller vid kastrull. Lägg snabbt ner kycklingen en bit i taget med en sked eller stekpincett. Fritera kycklingen i två omgångar, cirka 5 minuter tills den är gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper och servera bums.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här