Kycklinglådan tar en timme i ugnen, men den sköter sig i stort sett själv.
Variera med de grönsaker du har hemma, kom bara ihåg att skiva dem tunt!
(4 portioner)
- 8 kycklingben (drumsticks)
- 1 msk lantbuljongpulver
- ½ dl tomatpuré
- ½ dl ajvar, gärna stark
- 2 msk olivolja
- ½ tsk mald spiskummin
- ½ tsk anis eller fänkål
- 1 krm mald kanel
- 1 morot
- 1 stjälk selleri
- 2 klyftor vitlök, finhackade eller mortlade
Till servering: bulgur, 1 näve oliver, smulad feta, persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Dra skinnet av kycklingbenen och klipp bort (det blir sladdrigt i såsen). Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form, de ska ligga ganska trångt. Vänd runt med lantbuljongpulver, tomatpuré, ajvar, olivolja, spiskummin, fänkål och kanel.
- Skiva moroten och sellerin mycket tunt. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Eller mortla med en nypa salt.
- Vänd ihop grönsaker, vitlök och 1 dl vatten med kycklingen. Torka av sidorna på formen, om det behövs. Baka i ugn i ungefär en timme tills kycklingen är mör. Vänd runt tre gånger under tiden och slå på ½ – 1 dl vatten varje gång.