Kycklinglåda med varma kryddor
Ajvar, spiskummin, anis och fänkål ger en varm och mustig smak till kycklinglådan. Foto: Linus Meyer
På menyn kyckling

Kycklinglåda med varma kryddor

Kycklinglådan tar en timme i ugnen, men den sköter sig i stort sett själv.

Publicerad 30 januari 2017

Variera med de grönsaker du har hemma, kom bara ihåg att skiva dem tunt!
(4 portioner)

  • 8 kycklingben (drumsticks)
  • 1 msk lantbuljongpulver
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ dl ajvar, gärna stark
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk anis eller fänkål
  • 1 krm mald kanel
  • 1 morot
  • 1 stjälk selleri
  • 2 klyftor vitlök, finhackade eller mortlade

Till servering: bulgur, 1 näve oliver, smulad feta, persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dra skinnet av kycklingbenen och klipp bort (det blir sladdrigt i såsen). Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form, de ska ligga ganska trångt. Vänd runt med lantbuljongpulver, tomatpuré, ajvar, olivolja, spiskummin, fänkål och kanel.
  2. Skiva moroten och sellerin mycket tunt. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Eller mortla med en nypa salt.
  3. Vänd ihop grönsaker, vitlök och 1 dl vatten med kycklingen. Torka av sidorna på formen, om det behövs. Baka i ugn i ungefär en timme tills kycklingen är mör. Vänd runt tre gånger under tiden och slå på ½ – 1 dl vatten varje gång.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här