Indisk spenatgryta med stekt halloumi
Indisk spenatgryta med stekt halloumi. Foto: Linus Meyer
På menyn fynda i frysdisken

Indisk spenatgryta med stekt halloumi

Publicerad 22 november 2016

(4–6 portioner)
Det här är en variant på palak panir, som brukar kallas världens godaste vegorätt. Vi håller med! Använd dubbla mängden ost om du är hungrig.

  • 1–2 pkt halloumi, stekost
  • 2–3 stora gula lökar (300 g)
  • 75 g +15 g smör
  • 2 msk finhackad ingefära
  • ½ msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl passerade tomater
  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 500 g fryst hel bladspenat
  • salt, chiliflingor
  • Till servering: yoghurt, pickels, myntablad, råris eller basmatiris

Gör så här:

  1. Tärna halloumin i stora bitar och lägg i kallt vatten, så att den saltas ur. Halvera löken på längden, skala och skiva tunt. Lägg i en tjockbottnad kastrull med 75 g smör och salta lätt. Hetta upp och fräs löken tills den är gyllenbrun och mosig, cirka 30 minuter. Vänd ner ingefäran när 10 minuter återstår.
  2. Vänd ner gurkmeja och garam masala. Rör ner tomater. Vänd ner kikärtor. Låt puttra mycket sakta 20 minuter. Smaka av med salt och chiliflingor. Vänd ner spenaten och värm tills den tinat. Rör inte om för mycket, då blir grytan brunaktig.
  3. Klappa ostbitarna torra. Hetta upp 15 gram smör i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Bryn osten runt om och servera ovanpå grytan.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här