En sval öl passar den kryddiga spenatgrytan och druvan gewürztraminer får bli sällskap till den söta och fruktiga färsrätten.
Att få vardagen att flyta smärtfritt kräver planering. Som att ha ingredienserna till kvällens middag redo. Men också förgylla den mörkaste av höstkvällar med gott, både på tallriken och i glaset.
Det som ligger i frysdisken är ofta underskattat, det finns många spännande råvaror att trolla med vid spisen. De snabba recepten lockar mest, rätter som både smakar bra och gör gott för kropp och själ.

Indisk spenatgryta blir en spännande smakresa. Kryddigt av den här kalibern kräver öl, med eller utan alkohol spelar mindre roll. Bryggerierna briljerar med alkoholfria öl och folköl i både klassiska tappningar och smaksatta varianter. Servera drycken riktigt sval, hettan i maten lindras och smakerna i ölet möter det smakrika i grytan.

Till gräddig pasta med lax och sparris lämpar sig fylliga vita viner, de möter det feta i maten. Vinets livliga syra parerar friskt i de gröna ingredienserna. Ett säkert kort är druvan chardonnay eller välj vermentino för att prova något nytt.

Bönor och mango med sockerstekt färs är luriga smakkombinationer, det sötsyrliga kräver dito i vin. Druvan gewürztraminer ger viner med rik koncentration och rundad syra, vinets egen sötma dämpar upplevelsen av sött i maten.