Guldkant i glaset till vardags
Foto: Colourbox
På menyn dryck

Guldkant i glaset till vardags

En sval öl passar den kryddiga spenatgrytan och druvan gewürztraminer får bli sällskap till den söta och fruktiga färsrätten.

Publicerad 22 november 2016

Att få vardagen att flyta smärtfritt kräver planering. Som att ha ingredienserna till kvällens middag redo. Men också förgylla den mörkaste av höstkvällar med gott, både på tallriken och i glaset.

Det som ligger i frysdisken är ofta underskattat, det finns många spännande råvaror att trolla med vid spisen. De snabba recepten lockar mest, rätter som både smakar bra och gör gott för kropp och själ.

Sigtuna Lager Organic, Sverige, 1638, 19:90 kr, 330 ml Maltstinn lager som bjuder allt från humle och pomerans till rostat bröd och nyslaget gräs. Fixar indiskt gryta galant.
Sigtuna Lager Organic, Sverige, 1638, 19:90 kr. Maltstinn lager, allt från humle och pomerans till nyslaget gräs. Fixar indiskt gryta galant.

Indisk spenatgryta blir en spännande smakresa. Kryddigt av den här kalibern kräver öl, med eller utan alkohol spelar mindre roll. Bryggerierna briljerar med alkoholfria öl och folköl i både klassiska tappningar och smaksatta varianter. Servera drycken riktigt sval, hettan i maten lindras och smakerna i ölet möter det smakrika i grytan.

2012 Côtes du Jura Chardonnay, Frankrike, 2327, 149 kr, 750 ml. Perfekt till gräddig pasta! Friskt med smakrika toner av rostade nötter, gula äpplen och tallbarr.
2012 Côtes du Jura Chardonnay, Frankrike, 2327, 149 kr, 750 ml. Perfekt till gräddig pasta! Friskt och smakrikt av nötter och gula äpplen.

Till gräddig pasta med lax och sparris lämpar sig fylliga vita viner, de möter det feta i maten. Vinets livliga syra parerar friskt i de gröna ingredienserna. Ett säkert kort är druvan chardonnay eller välj vermentino för att prova något nytt.

2014 Gewurz­tra­miner Réserve Hennÿ, Frankrike, 2176, 127 kr, 750 ml. Läcker smak av persika, honungskarameller och inlagda päron i fin balans. Gott till rätter med sötma.
2014 Gewurz­tra­miner Réserve Hennÿ, Frankrike, 2176, 127 kr, 750 ml. Läcker smak av persika, honungskarameller och inlagda päron.

Bönor och mango med sockerstekt färs är luriga smakkombinationer, det sötsyrliga kräver dito i vin. Druvan gewürztraminer ger viner med rik koncentration och rundad syra, vinets egen sötma dämpar upplevelsen av sött i maten.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här