Bönor med mango och sockerstekt färs
Stekta gröna bönor med mango och sockerstekt färs. Foto: Linus Meyer
På menyn fynda i frysdisken

Bönor med mango och sockerstekt färs

Ännu en rätt baserad på fynd från frysdisken. Toppa gärna den sötkryddiga rätten med rostade cashewnötter eller jordnötter.

Publicerad 22 november 2016

(4 portioner)

  • 400 g fläskfärs eller hönsfärs
  • 2+1 msk neutral rapsolja
  • 2 msk finhackad eller grovriven ingefära
  • ¾ dl ljus soja, t ex japansk Kikkoman
  • 2 tsk ljust muscovadosocker eller farin
  • 2–3 msk sambal oelek eller 1 msk sambal oelek +1 msk fisksås
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 200 g vaxbönor eller gröna bönor
  • 2 dl fryst tärnad mango
  • Till servering: svart quinoa, limeklyftor, strimlad koriander, chiliflingor

Gör så här:

  • Ta fram färsen. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna. Lägg i färsen och ingefäran och stek på hög värme medan du smular färsen smått.
  • När färsen vitnat: blanda ner soja, socker och sambal oelek och stek på medelvärme. Mortla eller finhacka vitlöksklyftan och vänd ner. Fortsätt steka tills färsen är seg och ganska torr, cirka 10 minuter.
  • För över färsen till en skål. Torka ur pannan noga. Hetta upp 1 msk olja på hög värme. Stek de frysta bönorna och den frysta mangon tills bönorna fått lite färg. Vänd ner färsen och värm snabbt.
  • Den sötkryddiga rätten får extra piff om man toppar den med rostade cashewnötter eller jordnötter.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här