Lite sparris ur frysen och i ett huj har du en lyxig rätt som fungerar både som förrätt och varmrätt!
(2 portioner, eller 4 som förrätt)
- 250 g fryst grön sparris
- 150 g pasta
- 1–2 msk smör
- 100 g rökt lax, gärna kallrökt
- 1 dl grädde, 40 %
- finrivet skal av ¼ citron
- 1–2 msk pressad citron
- 1 msk finhackad dill
- 1 msk finhackad gräslök
- örtsalt
Gör så här:
- Skär den frysta sparrisen i stora bitar på snedden. Koka pastan, spara ½ dl av kokspadet.
- Under tiden: finhacka laxen och blanda med grädde, citronskal, pressad citron, dill, gräslök och örtsalt.
- Hetta upp smöret i en stekpanna på hög värme tills det är gyllenbrunt. Stek sparrisen tills den fått lite färg, cirka 5 minuter.
- Blanda sparris, pasta, kokspad och laxgrädde. Servera bums.