Gräddig pasta med sparris och rökt lax
Gräddig pasta med snabbstekt sparris, rökt lax och örter. Foto: Linus Meyer
På menyn fynda i frysdisken

Gräddig pasta med sparris och rökt lax

Lite sparris ur frysen och i ett huj har du en lyxig rätt som fungerar både som förrätt och varmrätt!

Publicerad 22 november 2016

(2 portioner, eller 4 som förrätt)

  • 250 g fryst grön sparris
  • 150 g pasta
  • 1–2 msk smör
  • 100 g rökt lax, gärna kallrökt
  • 1 dl grädde, 40 %
  • finrivet skal av ¼ citron
  • 1–2 msk pressad citron
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad gräslök
  • örtsalt

Gör så här:

  1. Skär den frysta sparrisen i stora bitar på snedden. Koka pastan, spara ½ dl av kokspadet.
  2. Under tiden: finhacka laxen och blanda med grädde, citronskal, pressad citron, dill, gräslök och örtsalt.
  3. Hetta upp smöret i en stekpanna på hög värme tills det är gyllenbrunt. Stek sparrisen tills den fått lite färg, cirka 5 minuter.
  4. Blanda sparris, pasta, kokspad och laxgrädde. Servera bums.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här