Coleslaw med färsk ananas
Coleslaw med curry och ananas. Foto: Linus Meyer
På menyn KÅL

Coleslaw med färsk ananas

En krämig coleslaw med smak av curry och ananas, som håller sig flera dagar i kylen.

Publicerad 16 november 2018

(6 portioner)

Du kan variera med de kålsorter du har till hands. Byt ut lite av majonnäsen mot tjock yoghurt eller kvarg om du vill ha en magrare och friskare sallad.

  • 600 g vitkål och savojkål
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl majonnäs, helst hemgjord
  • 1–2 tsk röd curry
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk pressad lime
  • ½ tsk socker
  • eventuellt 1 tsk asiatisk fisksås
  • ½ dl tunt skivad salladslök
  • ½ mogen ananas
  • Till servering: korianderblad, chili, krossade jordnötter, stekt kyckling eller stekt fisk, potatisklyftor eller ris

Gör så här:

  • Skär bort den grova mittstocken på kålen och strimla kålen så fint du kan. Använd gärna matberedare.
  • Gnugga kålen med salt och låt stå minst en kvart.
  • Blanda majonnäsen med röd curry, limeskal, pressad lime, socker, eventuell fisksås och salladslök.
  • Skär bort skalet från ananasen och strimla fint. Krama vätskan ur kålen med hushållspapper. Blanda kålen med ananas och kryddad majonnäs. Smaka av med mer socker, salt och lime.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här