Små ljusgröna turkiska paprikor är allra godast att fylla eftersom de har tunna väggar. Annars använder du gula paprikor och förbakar.
(4 portioner)
Fyllningen kan varieras i det oändliga och passar även fint i tomater eller urgröpt zucchini.
- 8 små ljusgröna paprikor eller 4 större gula
- 250 g rensad blandsvamp, helst hälften kantareller
- 2 msk smör
- 1/3 tsk anis eller mald brödkrydda
- ½ dl finskuren salladslök
- 125 g getost efter tycke, smak och plånbok
- 3 dl kokt grov bulgur, matvete eller quinoa
- ¾ dl finskuren dill eller persilja
- 1 ½ dl kokta linser eller små bönor
- 2 ägg
- nymald svartpeppar, örtsalt
Till servering: tomatsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär av lock på paprikorna och gröp noga ur kärnhuset. Ställ i en ugnsfast form.
- Stora paprikor förbakas tomma i 10–15 minuter.
- Skär svampen i småbitar, cirka 1 cm. Stek i smör på medelvärme tillsammans med anis och örtsalt tills svampen fått lite färg. Rör ner salladslöken mot slutet. Blanda ner bulgur och linser.
- Grovriv eller mosa osten, blanda med svampröra, örter och ägg. Smaka av med örtsalt och peppar.
- Fyll paprikorna. Ugnsbaka 25–35 minuter, beroende på storlek.