Bakade paprikor med svamp och getost
Ugnsbakade paprikor med höstig fyllning. Foto: Linus Meyer
På menyn SKÖRDETID

Bakade paprikor med svamp och getost

Små ljusgröna turkiska paprikor är allra godast att fylla eftersom de har tunna väggar. Annars använder du gula paprikor och förbakar.

Publicerad 28 september 2019

(4 portioner)

Fyllningen kan varieras i det oändliga och passar även fint i tomater eller urgröpt zucchini.

  • 8 små ljusgröna paprikor eller 4 större gula
  • 250 g rensad blandsvamp, helst hälften kantareller
  • 2 msk smör
  • 1/3 tsk anis eller mald brödkrydda
  • ½ dl finskuren salladslök
  • 125 g getost efter tycke, smak och plånbok
  • 3 dl kokt grov bulgur, matvete eller quinoa
  • ¾ dl finskuren dill eller persilja
  • 1 ½ dl kokta linser eller små bönor
  • 2 ägg
  • nymald svartpeppar, örtsalt

Till servering: tomatsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av lock på paprikorna och gröp noga ur kärn­huset. Ställ i en ugnsfast form.
  3. Stora paprikor för­bakas tomma i 10–15 minuter.
  4. Skär svampen i småbitar, cirka 1 cm. Stek i smör på medelvärme tillsammans med anis och örtsalt tills svampen fått lite färg. Rör ner salladslöken mot ­slutet. Blanda ner bulgur och linser.
  5. Grovriv eller mosa osten, blanda med svampröra, örter och ägg. Smaka av med örtsalt och peppar.
  6. Fyll paprikorna. Ugnsbaka 25–35 minuter, beroende på storlek.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här