Aromatisk cashewkyckling
Aromatisk cashewkyckling med rostade russin. Foto: Linus Meyer
På menyn garam masala

Aromatisk cashewkyckling

En härlig gryta som värmer i vinterkylan. Hungrig? Ös ner en burk avrunna kikärtor eller rostade grönsaker i grytan.

Publicerad 2 mars 2018

Cashewsmör hittar du på hälsohyllan. Ersätt i värsta fall med jordnötssmör.

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 50 g smör
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk garam masala
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 3–4 msk cashewsmör eller jordnötssmör

Stekta russin

  • 2 msk smör
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 ½ dl blandade russin
  • 1/3 tsk garam masala

Till servering: Nykokt basmatiris, kokt eller rostad blomkål, korianderkvistar

Gör så här:

  1. Putsa kycklingen och skär i små munsbitar. Hetta upp smöret på hög värme i en vid tjockbottnad kastrull och bryn kycklingen. Rör ner ingefäran.
  2. Finriv vitlöksklyftan rakt ner i kastrullen och stek ytterligare någon minut. Rör ner garam masala. Slå på buljong och låt sjuda sakta i cirka 20 minuter.
  3. Rör ner cashewsmöret i små klickar och rör tills såsen är slät. Smaka av!
  4. Hetta upp smör i en liten panna på medelvärme. Stek russin och nötter tills de får lite färg. Passa noga.
  5. Vänd ner garam masala och salta. Servera grytan med nötter och russin ovanpå.