En härlig gryta som värmer i vinterkylan. Hungrig? Ös ner en burk avrunna kikärtor eller rostade grönsaker i grytan.
Cashewsmör hittar du på hälsohyllan. Ersätt i värsta fall med jordnötssmör.
- 450 g kycklinglårfilé
- 50 g smör
- 1 msk finriven ingefära
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tsk garam masala
- 5 dl kycklingbuljong
- 3–4 msk cashewsmör eller jordnötssmör
Stekta russin
- 2 msk smör
- 1 dl rostade cashewnötter
- 1 ½ dl blandade russin
- 1/3 tsk garam masala
Till servering: Nykokt basmatiris, kokt eller rostad blomkål, korianderkvistar
Gör så här:
- Putsa kycklingen och skär i små munsbitar. Hetta upp smöret på hög värme i en vid tjockbottnad kastrull och bryn kycklingen. Rör ner ingefäran.
- Finriv vitlöksklyftan rakt ner i kastrullen och stek ytterligare någon minut. Rör ner garam masala. Slå på buljong och låt sjuda sakta i cirka 20 minuter.
- Rör ner cashewsmöret i små klickar och rör tills såsen är slät. Smaka av!
- Hetta upp smör i en liten panna på medelvärme. Stek russin och nötter tills de får lite färg. Passa noga.
- Vänd ner garam masala och salta. Servera grytan med nötter och russin ovanpå.