Aromatisk cashewkyckling
Aromatisk cashewkyckling med rostade russin. Foto: Linus Meyer
På menyn garam masala

Aromatisk cashewkyckling

En härlig gryta som värmer i vinterkylan. Hungrig? Ös ner en burk avrunna kikärtor eller rostade grönsaker i grytan.

Publicerad 2 mars 2018

Cashewsmör hittar du på hälsohyllan. Ersätt i värsta fall med jordnötssmör.

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 50 g smör
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk garam masala
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 3–4 msk cashewsmör eller jordnötssmör

Stekta russin

  • 2 msk smör
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 ½ dl blandade russin
  • 1/3 tsk garam masala

Till servering: Nykokt basmatiris, kokt eller rostad blomkål, korianderkvistar

Gör så här:

  1. Putsa kycklingen och skär i små munsbitar. Hetta upp smöret på hög värme i en vid tjockbottnad kastrull och bryn kycklingen. Rör ner ingefäran.
  2. Finriv vitlöksklyftan rakt ner i kastrullen och stek ytterligare någon minut. Rör ner garam masala. Slå på buljong och låt sjuda sakta i cirka 20 minuter.
  3. Rör ner cashewsmöret i små klickar och rör tills såsen är slät. Smaka av!
  4. Hetta upp smör i en liten panna på medelvärme. Stek russin och nötter tills de får lite färg. Passa noga.
  5. Vänd ner garam masala och salta. Servera grytan med nötter och russin ovanpå.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här