Rostad pumpa
Rostad pumpa med apelsin, kikärtor och frön. Foto: Linus Meyer
På menyn garam masala

Rostad pumpa

Här kommer hela middagen på en plåt! Ersätt pumpan med morötter eller palsternacka om du vill.

Publicerad 2 mars 2018 Kommentera
  • 1 liten butternutsquash eller hokkaidopumpa
  • 1 liten apelsin, saft + lite skal
  • ½ + ½ tsk garam masala
  • 1 burk kikärtor
  • 1 klyfta vitlök, mortlad
  • ½ dl pumpa- eller solrosfrön
  • olivolja, salt

Till servering: Smulad fetaost, finstrimlad persilja, eventuellt bulgursallad.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i kraftiga halvmånar, den behöver inte skalas. Lägg tätt på en plåt. Salta lätt och droppa över cirka 2 msk olivolja.
  2. Rosta i ugn tills pumpan är mjuk och börjar få färg, drygt 30 minuter. Under tiden: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Dra av två remsor apelsinskal med potatisskalare och hacka fint. Blanda kikärtor, apelsinskal, pressad apelsin, ½ tsk garam masala, ½ msk olivolja och vitlök.
  3. Strö ½ tsk garam masala över pumpan. Skeda över de marinerade kikärtorna. Strö över frön. Rosta i ytterligare 10 minuter. Strö fetaost och persilja över vid servering.
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här