Rostad pumpa
Rostad pumpa med apelsin, kikärtor och frön. Foto: Linus Meyer
På menyn garam masala

Rostad pumpa

Här kommer hela middagen på en plåt! Ersätt pumpan med morötter eller palsternacka om du vill.

Publicerad 2 mars 2018
  • 1 liten butternutsquash eller hokkaidopumpa
  • 1 liten apelsin, saft + lite skal
  • ½ + ½ tsk garam masala
  • 1 burk kikärtor
  • 1 klyfta vitlök, mortlad
  • ½ dl pumpa- eller solrosfrön
  • olivolja, salt

Till servering: Smulad fetaost, finstrimlad persilja, eventuellt bulgursallad.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i kraftiga halvmånar, den behöver inte skalas. Lägg tätt på en plåt. Salta lätt och droppa över cirka 2 msk olivolja.
  2. Rosta i ugn tills pumpan är mjuk och börjar få färg, drygt 30 minuter. Under tiden: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Dra av två remsor apelsinskal med potatisskalare och hacka fint. Blanda kikärtor, apelsinskal, pressad apelsin, ½ tsk garam masala, ½ msk olivolja och vitlök.
  3. Strö ½ tsk garam masala över pumpan. Skeda över de marinerade kikärtorna. Strö över frön. Rosta i ytterligare 10 minuter. Strö fetaost och persilja över vid servering.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här