All mat i samma kastrull – och smarrigt värre! Variera med de grönsaker du gillar och får tag på.
(4 portioner)
- 2 stjälkar selleri
- 1 rödlök
- ½ dl olivolja
- 1 tsk mald eller nymortlad spiskummin
- 2 burkar körsbärstomater
- ½ msk paprikapulver, gärna rökigt
- 1 tsk buljongpulver eller ½ tärning grönsaksbuljong
- 1 burk kikärtor
- 1 liten zucchini
- 100 g stark korv
- 4 ägg
Till servering: chipotletabasco, skivad salladslök, örter, gott bröd
Gör så här:
- Skär sellerin i munsbitar. Fräs den några minuter i olivoljan i en vid kastrull eller djup stekpanna. Tärna rödlöken ganska grovt under tiden.
- Vänd ner löken med sellerin och fräs någon minut. Rör ner spiskummin och fräs 30 sekunder under omrörning. Rör ner tomater, paprikapulver, buljong och kikärtor. Låt sjuda tio minuter.
- Tärna zucchinin fint, skiva korven tunt och rör ner dem. Smaka av med tabasco.
- Gör gropar i grytan och knäck ett ägg i varje. Sjud under lock tills de stelnat, cirka tio minuter. Ös lite het gryta över så äggen inte värms för ojämnt.