Minimera disken och koka pastan i såsen! Pastan blir lite mosigare och såsen fint simmig av stärkelsen. Använd pasta av riktigt god kvalitet gjord på durumvete.
Jättelite disk, jättemycket smak. En perfekt sommarrätt.
(4 portioner)
- cirka 4 dl färdig tomatsås på burk
- 6 dl vatten
- 2 msk olivolja
- ½ tsk fänkålsfrö
- 250 g pastasnäckor
- 1 liten purjo
- 1 liten zucchini
- 10 urkärnade oliver, skivade
- 1 liten kruka basilika
- 1 påse minimozzarella
- nymald svartpeppar
- grovriven parmesan
Gör så här:
- Koka upp tomatsås, vatten, olivolja och fänkålsfrö. Vänd ner pastan.
- Låt sjuda. Rör om lite då och då och fyll på med vatten så att pastan är nästan täckt hela tiden.
- Skär purjon i tjocka slantar. Skär zucchinin i bitar. Börjar pastan mjukna? Rör ner de vita purjobitarna och sjud i ytterligare två minuter.
- Rör ner de gröna purjobitarna och zucchinin och sjud tills pastan är färdig.
- Rör ner oliver, rivna basilikablad, avrunnen minimozzarella och svartpeppar.
- Servera med grovriven parmesan.
Tips: Låt lite lagerblad eller en kvist rosmarin sjuda med i såsen.