Tomatpasta med mozzarella
Tomatpasta med mozzarella. Foto: Linus Meyer
På menyn sommarlätt

Tomatpasta med mozzarella

Minimera disken och koka pastan i såsen! Pastan blir lite mosigare och såsen fint simmig av stärkelsen. Använd pasta av riktigt god kvalitet gjord på durumvete.

Publicerad 30 juni 2017

Jättelite disk, jättemycket smak. En perfekt sommarrätt.

(4 portioner)

  • cirka 4 dl färdig tomatsås på burk
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk fänkålsfrö
  • 250 g pastasnäckor
  • 1 liten purjo
  • 1 liten zucchini
  • 10 urkärnade oliver, skivade
  • 1 liten kruka basilika
  • 1 påse minimozzarella
  • nymald svartpeppar
  • grovriven parmesan

Gör så här:

  1. Koka upp tomatsås, vatten, olivolja och fänkålsfrö. Vänd ner pastan.
  2. Låt sjuda. Rör om lite då och då och fyll på med vatten så att pastan är nästan täckt hela tiden.
  3. Skär purjon i tjocka slantar. Skär zucchinin i bitar. Börjar pastan mjukna? Rör ner de vita purjobitarna och sjud i ytterligare två minuter.
  4. Rör ner de gröna purjobitarna och zucchinin och sjud tills pastan är färdig.
  5. Rör ner oliver, rivna basilikablad, avrunnen mini­mozzarella och svartpeppar.
  6. Servera med grovriven parmesan.

Tips: Låt lite lagerblad eller en kvist ros­marin sjuda med i såsen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här