Yoghurtskål med krispiga grönsaker
Yoghurtskål med krispiga grönsaker. Foto: Linus Meyer
På menyn sommarlätt

Yoghurtskål med krispiga grönsaker

Trött på yoghurt och müsli? Servera yoghurten med en driva krispiga grönsaker! Vansinnigt gott och svalkande när solen gassar. Hungrigare? Lägg till marinerade kikärtor.

Publicerad 30 juni 2017

(4 portioner)

  • ½ liten fänkål eller 1 stor stjälk selleri
  • 1 liten gurka
  • 1 paket körsbärstomater
  • 1 färsk rödlök
  • 1 l yoghurt
  • olivolja

Till servering: örtsalt, nymald svartpeppar, örtblad (mynta, persilja dill, dragon och liknande)

Gör så här

  1. Halvera fänkålen på längden. Skär ut rotstock och skiva tunt. Skala gurkan med potatisskalare och tärna grovt. Halvera körsbärstomaterna. Tärna rödlöken ganska grovt.
  2. Lägg grönsakerna i djupa tallrikar och dekorera med örter. Smaksätt med salt och svartpeppar. Strö över örter. Häll yoghurt runt. Ringla över olivolja.

Tillbehören kan varieras hur mycket som helst: smulad fetaost, skivade oliver, valnötter, en rejäl klick ajvar …

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här