Yoghurtskål med krispiga grönsaker
Yoghurtskål med krispiga grönsaker. Foto: Linus Meyer
På menyn sommarlätt

Yoghurtskål med krispiga grönsaker

Trött på yoghurt och müsli? Servera yoghurten med en driva krispiga grönsaker! Vansinnigt gott och svalkande när solen gassar. Hungrigare? Lägg till marinerade kikärtor.

Publicerad 30 juni 2017 Kommentera

(4 portioner)

  • ½ liten fänkål eller 1 stor stjälk selleri
  • 1 liten gurka
  • 1 paket körsbärstomater
  • 1 färsk rödlök
  • 1 l yoghurt
  • olivolja

Till servering: örtsalt, nymald svartpeppar, örtblad (mynta, persilja dill, dragon och liknande)

Gör så här

Halvera fänkålen på längden. Skär ut rotstock och skiva tunt. Skala gurkan med potatisskalare och tärna grovt. Halvera körsbärstomaterna. Tärna rödlöken ganska grovt.

  • Lägg grönsakerna i djupa tallrikar och dekorera med örter. Smaksätt med salt och svartpeppar. Strö över örter. Häll yoghurt runt. Ringla över olivolja.

    Tillbehören kan varieras hur mycket som helst: smulad fetaost, skivade oliver, valnötter, en rejäl klick ajvar …

  • Fråga om jobbet.
    98
    Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

    Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

    Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
    Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här