Trött på yoghurt och müsli? Servera yoghurten med en driva krispiga grönsaker! Vansinnigt gott och svalkande när solen gassar. Hungrigare? Lägg till marinerade kikärtor.
(4 portioner)
- ½ liten fänkål eller 1 stor stjälk selleri
- 1 liten gurka
- 1 paket körsbärstomater
- 1 färsk rödlök
- 1 l yoghurt
- olivolja
Till servering: örtsalt, nymald svartpeppar, örtblad (mynta, persilja dill, dragon och liknande)
Gör så här
- Halvera fänkålen på längden. Skär ut rotstock och skiva tunt. Skala gurkan med potatisskalare och tärna grovt. Halvera körsbärstomaterna. Tärna rödlöken ganska grovt.
- Lägg grönsakerna i djupa tallrikar och dekorera med örter. Smaksätt med salt och svartpeppar. Strö över örter. Häll yoghurt runt. Ringla över olivolja.
Tillbehören kan varieras hur mycket som helst: smulad fetaost, skivade oliver, valnötter, en rejäl klick ajvar …