Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Rånare sprejade receptionist med tårgas

Receptionisten på hotell Högland i Nässjö arbetade ensam när tre maskerade män kom in, sprejade honom i ansiktet med tårgas eller pepparsprej och länsade hotellets kassaskåp.

Publicerad 13 maj 2002

De beväpnade rånarna försvann med bytet på 135 000 kronor efter att ha förblindat den unge receptionisten med sprej. Han lyckades ändå ringa polisen sedan rånarna hade lämnat hotellet.
Hur kunde det här hända?
? Det är bara två gånger i veckan som någon jobbar helt ensam, säger hotellets vd Johan Lindfors.
? Men vi ska ta bort all pengahantering vid receptionen och så ska de som jobbar ensamma ha dörren låst, som nattpersonalen har. Vill någon in får de ringa på porttelefon. Och jag ska på ett möte nu där vi ska besluta att ansöka om att få sätta upp en övervakningskamera.
Hur mår receptionisten nu?
? Jag var och besökte honom på sjukhuset, och han har varit tillbaka på jobbet på besök. De rekommenderar det. Fysiskt klarade han sig ganska bra, så han är på benen.
Receptionisten var nyanställd och hade inte jobbat i receptionen förut. Företaget har nu tagit kontakt med en psykolog, som ska hjälpa honom att komma över händelsen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här