Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Pistör död i lavinolycka

En pistör anställd på Tänndalens skidanläggning i Härjedalen dog i natt efter att skadats allvarlig av en lavin i går, måndag. Mannen var ute på jobb när han begravdes av lavinen.

Publicerad 7 februari 2012

Mannen och en kollega var ute på högfjället för att kolla lavinsäkerheten när en lavin gick. Medan kollegan klarade sig med mindre skador, blev den nu avlidne mannen begravd under snömassorna. Trots en snabb räddningsinsats där ett 30-tal personer deltog dröjde det runt 40 minuter innan han kunde räddas. Han flögs med ambulanshelikopter till sjukhus där han senare avled.

I dag har delar av anläggningens liftar varit avstängda och på onsdagsmorgonen ska en minnesstund hållas. En krisgrupp finns på plats för att ta hand om övrig personal och anhöriga. Anläggningen skriver på sin hemsida att man nu ska fokusera på att ta hand om de närstående samt utreda händelsen för att om möjligt höja säkerheten ytterligare.      

Detta var den första allvarliga lavinolyckan i området med anställda inblandade sedan 1951.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här