Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ojämna allergikunskaper i brittiska krogkök

En brittisk undersökning visar att kunskapsluckor och råvaruhantering gör restaurangbesöket riskabelt för allergiska matgäster

Publicerad 15 april 2011

Åtta av tio restauranganställda anser att de kan erbjuda allergiska gäster en riskfri måltid. Det visar en brittisk studie av 90 restauranger med bordsservering.
Men studien visade också att bara tre av tio tillfrågade var utbildade i hur födoämnesallergi ska hanteras. Två av tio hade uppfattningen att det räcker med att exempelvis peta bort nötter från en tillagad dessert för att gör den ätbar för en nötallergiker.
– Allergiska restaurangbesökare måste fortsätta att vara på sin vakt, säger professor Helen Smith vid Brighton Sussex medical school, som har lett studien.

I vart tredje kök hanterades vanliga allergiframkallande ingredienser som jordnötter, ägg och fisk tillsammans med andra råvaror.
– Vår undersökning visar att det finns behov av ordentlig utbildning som är lätt att ta till sig, säger professor Helen Smith.

Läs mer…

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här